Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παίρνει κεφάλια ο Μητσοτάκης!
Παίρνει κεφάλια ο Μητσοτάκης! Εκτύπωση E-mail
28.05.18

Παίρνει κεφάλια ο Μητσοτάκης! Διώχνει Καραμανλή, Σαμαρά, Μεϊμαράκη και Ντόρα
• Εκτός ψηφοδελτίου οκτώ βουλευτές, που έχουν 4 με 5 θητείες
• Σε ανοιχτή γραμμή με Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοΐδη, Βενιζέλο

Με πρόσχημα την… ανανέωση, ο Κυρ. Μητσοτάκης σχεδιάζει μαζικές εκκαθαρίσεις, ακόμη και κορυφαίων στελεχών, κάτι που αναπόφευκτα θα προκαλέσεις τριγμούς και αναταράξεις και θα βάλει τη Νέα Δημοκρατία εκ νέου στον φαύλο κύκλο της εσωστρέφειας. Όσο για κατά καιρούς διακηρύξεις του ότι σέβεται την ιστορία της παράταξης και όλοι ανεξαιρέτως οι εν ενεργεία βουλευτές θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, ήταν στάχτη στα μάτια προκειμένου την κατάλληλη στιγμή να αιφνιδιάσει τα στελέχη. Την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με στελέχη του άλλοτε εκσυγχρονιστικό μπλοκ του ΠΑΣΟΚ και ανθρώπους του Σημίτη. Μεταξύ αυτών η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μ. Χρυσοχοϊδης, οι οποίοι έχουν πάρει υποσχέσεις για… υπουργοποίηση, ενώ προς τη Νέα Δημοκρατία λοξοκοιτάει και ο Β. Βενιζέλος, που δείχνει να μην τον χωράει πλέον το Κίνημα Αλλαγής.

Με τη βεβαιότητα της αυτοδυναμίας στις ερχόμενες εκλογές αλλά κι ότι ελέγχει σε μεγάλο βαθμό την παράταξη (θεωρεί πως θα την ελέγχει πλήρως μετά το Συνέδριο), ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται για ανθρωποθυσίες! Με προμετωπίδα την ανανέωση σχεδιάζει (μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει…) να πετάξει εκτός Νέας Δημοκρατίας κορυφαία στελέχη. Μεταξύ αυτών οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κ. Καραμανλής, Αντ. Σαμαράς και ο πρώην πρόεδρος Β. Μεϊμαράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές της Πειραιώς, ο κ. Μητσοτάκης δεν προτίθεται να θέσει ηλικιακό όριο, όπως κατά καιρούς έχει συζητηθεί, αλλά όριο… παρουσίας στο Κοινοβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να περάσει από το Συνέδριο απόφαση με βάση την οποία κάθε στέλεχος δεν μπορεί να έχει περισσότερες από τέσσερις με πέντε θητείες (τετραετίες) ως βουλευτής της παράταξης. Εκτιμά δε ότι θα διαθέτει την πλειοψηφία των συνέδρων, ούτως ώστε να εγκριθεί χωρίς προβλήματα η απόφαση αυτή και να ανοίξει ο δρόμος για τις εκκαθαρίσεις.
Εκτός από τους Κ. Καραμανλή, Αντ. Σαμαρά και Β. Μεϊμαράκη, με βάση το όριο από τις λίστες θα κοπούν επίσης νυν βουλευτές, όπως οι Ντ. Μπακογιάννη, Ν. Κακλαμάνης, Γ. Γιακουμάτος κ.ά.

Το εγχείρημα μπορεί να φαίνεται εύκολο στους επιτελείς του κ. Μητσοτάκη, αλλά κάθε άλλο παρά είναι. Κι αν οι κ. Καραμανλής και Μεϊμαράκης επιλέξουν να… αποχωρήσουν ησύχως, το ίδιο δεν πρόκειται να συμβεί με τον Αντ. Σαμαρά. Ο τελευταίος ζει και αναπνέει με το όραμα να πάρει εκδίκηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και να… καθίσει στο σκαμνί τον Αλ. Τσίπρα. Πώς θα μπορέσει όμως να το κάνει πράξη ή έστω να επιδιώξει κάτι τέτοιο αν δεν είναι βουλευτής;

www.paron.gr


 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12245&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote