Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Προβάδισμα Τζον Μακέιν, σκληρή μάχη Κλίντον-Ομπάμα
Προβάδισμα Τζον Μακέιν, σκληρή μάχη Κλίντον-Ομπάμα Εκτύπωση E-mail
06.02.08

 Σκληρή είναι η μάχη μεταξύ του Μπάρακ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα του υποψηφίου των Δημοκρατικών στις αμερικανικές εκλογές, ενώ στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών ο Τζον Μακέιν έχει ξεκάθαρο προβάδισμα.

Η Τζόρτζια είναι η πρώτη πολιτεία που ψήφισε υπέρ του Ομπάμα στις εκλογές της «Σούπερ Τρίτης», όπου σχεδόν οι μισές πολιτείες των ΗΠΑ καλούνται να επιλέξουν ποιος από τους υποψηφίους του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού Κόμματος θα πάρει το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών ο Μπάρακ Ομπάμα κερδίζει την πολιτεία της Τζόρτζια, το Ιλινόις, την Αλαμπάμα, το Κάνσας, τη Γιούτα, το Ντέλαγουερ, τη Βόρεια Ντακότα και το Κονέκτικατ. Η Χίλαρι Κλίντον φέρεται νικήτρια στην πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ, της Οκλαχόμα, του Τενεσί, στο Αρκάνσας, στη Μασαχουσέτη και στη Νέα Υόρκη.

Στην αντίπερα όχθη ο βετεράνος του Βιετνάμ Τζον Μακέιν φαίνεται να κατακτά την Οκλαχόμα, το Κονέκτικατ, το Ιλινόις, το Νιου Τζέρσεϊ, το Ντέλαγουερ και τη Νέα Υόρκη. Ο Μάικ Χάκαμπι ακολουθεί υπερισχύοντας στη Βιρτζίνια, την Αλαμπάμα και το Αρκάνσας. Την ίδια στιγμή ο Μιτ Ρόμνι έχει το προβάδισμα στη Μασαχουσέτη και στη Γιούτα.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1224&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote