Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Οι πολίτες αποδοκιμάζουν dvd, σκάνδαλα και μεγάλα κόμματα...
Οι πολίτες αποδοκιμάζουν dvd, σκάνδαλα και μεγάλα κόμματα... Εκτύπωση E-mail
06.02.08

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται και τα δύο μεγάλα κόμματα, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της GPO για το MEGA, ενώ διευρύνεται και η μεταξύ τους διαφορά υπέρ της Ν.Δ., στις 3,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει 30,7% (έναντι 33,8% στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας), το ΠΑΣΟΚ 26,8% (έναντι 31,1%), το ΚΚΕ διατηρεί τις δυνάμεις του με ποσοστό 8,5%. Άνοδο εμφανίζει ο ΣΥΝ με 8% (από 6,1%), ο ΛΑ.Ο.Σ. συγκεντρώνει ποσοστό 4,8% (από 4,9%), ενώ υψηλό είναι και το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου 11,5%. Στην παράσταση νίκης το κυβερνών κόμμα προηγείται με ποσοστό 64,1% έναντι 13,2% του ΠΑΣΟΚ. Στο ερώτημα πάντως για το αν βρισκόμαστε κοντά σε πρόωρες εκλογές το 50,9% απαντά αρνητικά και το 45,4% θετικά.

Επιπτώσεις
Σοβαρές επιπτώσεις για το κυβερνών κόμμα και τον πρωθυπουργό προσωπικά αποδεικνύεται ότι έχει το σκάνδαλο Ζαχόπουλου.

Στο ερώτημα για το αν στη διαχείριση της υπόθεσης έχει ευθύνες ο πρωθυπουργός, θετικά απαντά το 60%. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ευθύνες για τον πρωθυπουργό «βλέπει» και το 36,1% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. Επιπλέον το 78,2% των ερωτηθέντων (και το 58,4% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.) πιστεύει πως ο Κ. Καραμανλής έχει και την ευθύνη για την επιλογή του Χρ. Ζαχόπουλου ως γραμματέα του ΥΠΠΟ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (70,1%) αποδοκιμάζει τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση Ζαχόπουλου, ενώ το 73,7% πιστεύει πως τα στελέχη της κυβέρνησης δεν είπαν όλη την αλήθεια για τις ενέργειές τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το 43,7% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η υπόθεση Ζαχόπουλου είναι «ένα πολιτικό σκάνδαλο της κυβέρνησης». Επίσης το 57,3% εκτιμά πως ο κ. Κουκοδήμος θα έπρεπε να έχει αποπεμφθεί από τη ΚΟ της Ν.Δ.

Αρνητικά κρίνει η πλειοψηφία των πολιτών τόσο το έργο της κυβέρνησης, όσο και της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα το 65,6% έχει αρνητική άποψη για την κυβέρνηση και το 84% για την αντιπολίτευση. Αρνητικά κρίνουν το έργο της κυβέρνησης και τρεις στους 10 ψηφοφόρους της Ν.Δ., ενώ αρνητικά σε ό,τι αφορά το έργο της αντιπολίτευσης τοποθετείται το 69,9% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Μοιρασμένες είναι οι απόψεις των ερωτηθέντων για τον πρωθυπουργό, με το 50,6% να τον κρίνει αρνητικά και το 49,2% θετικά. Για τον Γ. Παπανδρέου οι αρνητικές γνώμες φθάνουν το 70,5% και οι θετικές το 28,7%. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κ. Καραμανλής με ποσοστό 49,5% έναντι 23,3% του Γ. Παπανδρέου, ενώ το 26,5% απαντά αρνητικά και για τους δύο.

Δημοφιλέστερη
Δημοφιλέστεροι υπουργοί παραμένουν η Ντ. Μπακογιάννη (31,6%), Γ. Σουφλιάς (30,5%) και Δ. Αβραμόπουλος (27,4%), ενώ ακολουθούν οι Άρης Σπηλιωτόπουλος και Ευάγγ. Μεϊμαράκης. Στις τελευταίες θέσεις της λίστας εμφανίζονται οι υπουργοί Απασχόλησης Φ. Πάλλη-Πετραλιά, Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντός και Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκης.

Επιδοκιμασία για τον Ευάγγ. Βενιζέλο

Θετικά κρίνει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων την απόφαση του Ευάγγ. Βενιζέλου να σταματήσει τη δημιουργία «ομίλου ιδεών» για χάρη της ενότητας του ΠΑΣΟΚ. Υπέρ της κίνησης αυτής τάσσεται το 60,2% , ενώ υψηλό είναι το ποσοστό αποδοχής και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (71,5%). Ωστόσο το 40,2% θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πείσει ότι αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Την άποψη αυτή συμμερίζεται και το 31,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Στις βασικές αιτίες «πτώσης» των ποσοστών του κόμματος συγκαταλέγονται ακόμη η «ελλιπής αντιπολιτευτική τακτική» (25%), ο απόηχος της εσωκομματικής αναμέτρησης (17,3%) και ο αποκλεισμός στελεχών από το Γ. Παπανδρέου (13,4%).

Συνέπειες του dvd

Σοβαρές επιπτώσεις για το κυβερνών κόμμα και τον πρωθυπουργό προσωπικά αποδεικνύεται ότι έχει το σκάνδαλο Ζαχόπουλου.

 

Στο ερώτημα για το αν στη διαχείριση της υπόθεσης έχει ευθύνες ο πρωθυπουργός, θετικά απαντά το 60%.

 

Επιπλέον το 78,2% των ερωτηθέντων (και το 58,4% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.) πιστεύει πως ο Κ. Καραμανλής έχει και την ευθύνη για την επιλογή του Χρ. Ζαχόπουλου ως γραμματέα του ΥΠΠΟ.

 

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (70,1%) αποδοκιμάζει τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση Ζαχόπουλου.

 


imerisia
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1222&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote