Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
ΗΠΑ: Δίνουμε εγγυήσεις σε περίπτωση συμφωνίας με Β. Κορέα Εκτύπωση E-mail
14.05.18

Ντόναλντ Τραμπ - Μάικ Πομπέο Στο θέμα μία ενδεχόμενης συμφωνίας με τη Βόρεια Κορέα για το πυρηνικό της πρόγραμμα, ενόψει της συνάντησης των Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

 

Όπως δήλωσε τηνΚυριακή ο Πομπέο, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να «παράσχουν εγγυήσεις ασφαλείας» στον ηγέτη της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, σε περίπτωση που οι δύο πλευρές φτάσουν σε μία πυρηνική συμφωνία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έχει τονίσει επανειλημμένως ότι στόχος του είναι η Βόρεια Κορέα να καταργήσει πλήρως τα πυρηνικά της όπλα, κατά τρόπο μόνιμο και επαληθεύσιμο. Σε αντάλλαγμα, οι ΗΠΑ φέρονται πρόθυμες να βοηθήσουν τη Β. Κορέα να ενισχύσει την οικονομία του.

Την ίδια στιγμή, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζητάει εγγυήσεις ότι η χώρα του δεν θα γίνει στόχος επίθεσης, σε περίπτωση που απωλέσει την πυρηνική της ισχύ.

«Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ εμποδίζει τον κίνδυνο να εξαπολύσει η Β. Κορέα ένα πυρηνικό όπλο στο Λος Άντζελες ή στο Ντένβερ... αυτός είναι ο στόχος μας», δήλωσε ο Πομπέο, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Κιμ την περασμένη εβδομάδα στη Βόρεια Κορέα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνάντησης στη Σιγκαπούρη.

Υπενθυμίζεται ότι η πολυαναμενόμενη επαφή Ντόναλντ Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου, με διάχυτη την αισιοδοξία για μία συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12218&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote