Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ arrow Από ποια πλευρά του σώματος πρέπει να κοιμόμαστε. Γιατί η αριστερή πλευρά είναι η σωστή και σε τι βο
Από ποια πλευρά του σώματος πρέπει να κοιμόμαστε. Γιατί η αριστερή πλευρά είναι η σωστή και σε τι βο Εκτύπωση E-mail
07.05.18

Ο σωστός και ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος όχι μόνο για τη ξεκούραση, αλλά και για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Πέρα από τον χρόνο που κοιμάται κάποιος, σημασία έχει και σε ποια στάση κοιμάται.

Σύμφωνα με γιατρούς, όταν κοιμόμαστε πρέπει να γυρνάμε από την αριστερή πλευρά, κυρίως λόγω της θέσης που έχουν τα όργανα.

Βελτιώνει τη λειτουργία του λεμφικού συστήματος

Το λεμφικό σύστημα παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία και άμυνα του οργανισμού. Βοηθάει στη θρέψη και εκκαθάρισή του από άχρηστες, τοξικές ουσίες μέσω της λέμφου, ενός μεσοκυττάριου υγρού. Η λέμφος περνάει στις φλέβες μέσω του θωρακικού πόρου, ενός λεμφαγγείου.
Ο θωρακικός πόρος βρίσκεται στο αριστερό μέρος του σώματος. Έτσι, όταν κοιμόμαστε από την αριστερή πλευρά το σώμα καταπολεμά πιο αποτελεσματικά τις τοξικές ουσίες και μεταφέρει καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά στους ανθρώπινους ιστούς.

 

Βοηθάει την πέψη και σταματά τις καούρες

Στην αρχαιότητα, οι μοναχοί ξάπλωναν στην αριστερή πλευρά για 10 λεπτά μετά από κάθε γεύμα, γιατί έλεγαν ότι έτσι χωνεύουν πιο εύκολα. Παρόλο που δεν ήξεραν γιατί συμβαίνει αυτό, η σύγχρονη επιστήμη έδωσε την απάντηση. Ο ύπνος από την αριστερή πλευρά συμβάλλει στην καλύτερη πέψη κυρίως λόγω της βαρύτητας. Τα υπολείμματα του φαγητού μεταφέρονται πιο εύκολα από το λεπτό στο παχύ έντερο, με αποτέλεσμα να αποβάλλονται πιο γρήγορα από τον οργανισμό.

Παράλληλα, το στομάχι και το πάγκρεας βρίσκονται προς την αριστερή πλευρά του σώματος. Έτσι, όταν κοιμάστε από αυτή την πλευρά, γίνεται ευκολότερη παραγωγή παγκρεατικών ενζύμων και γαστρικών υγρών που βοηθούν στην πέψη.
Αντίθετα, ο ύπνος από τη δεξιά πλευρά έχει αποδειχθεί ότι επιδεινώνει στομαχικά προβλήματα, προκαλεί καούρες και γαστροφαγική παλινδρόμηση.

Κάνει καλό στην καρδιά

Η καρδιά βρίσκεται κατά τα 2/3 στην αριστερή πλευρά του θώρακα. Έτσι, ο ύπνος από αυτή τη μεριά βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και κατ’ επέκταση τη σωστή λειτουργία της καρδιάς και όλων των οργάνων.
Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί γιατροί συμβουλεύουν τις έγκυες να κοιμούνται έτσι.
Συγχρόνως, δεν επιτρέπει στη μήτρα των εγκύων να πιέσει το συκώτι.

Ανακουφίζει τη μέση

Αυτό συμβαίνει γιατί μειώνει την πίεση που δέχεται η σπονδυλική στήλη. Όσοι έχουν έντονους πόνους, δεν πρέπει να κοιμούνται ανάσκελα, γιατί επιβαρύνουν και άλλο τη μέση τους.

www.valueforlife.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12202&Itemid=27

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote