Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Παραπονιόμαστε στην Ελλάδα ότι έχουμε τον πιο γερασμένο πληθυσμό…
Παραπονιόμαστε στην Ελλάδα ότι έχουμε τον πιο γερασμένο πληθυσμό… Εκτύπωση E-mail
06.05.18

Παραπονιόμαστε στην Ελλάδα ότι έχουμε τον πιο γερασμένο πληθυσμό……μα τα σκήπτρα κρατά η Ιαπωνία, με το 27% των πολιτών της να είναι πάνω από 65 χρονών.
Από έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, μία στις πέντε γυναίκες που κρατούνται στις φυλακές της χώρας για παραβατική συμπεριφορά είναι μεγάλης ηλικίας, με εννέα στις δέκα από αυτές να έχουν φυλακιστεί για μικροαδικήματα.

Έρευνα της ιαπωνικής κυβέρνησης, που έγινε το 2017, βρήκε πως το 50% των ηλικιωμένων που φυλακίζονται για κλοπή, κυρίως από εμπορικά καταστήματα, ζουν μόνοι τους και από αυτούς το 40% δεν έχει οικογένεια και συγγενείς. Μέχρι τώρα, η ιαπωνική κουλτούρα και παράδοση επέβαλε η οικογένεια ή η κοινότητα να φροντίζει την τρίτη ηλικία, λόγω όμως έλλειψης πόρων έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Με τους ηλικιωμένους να αισθάνονται όλο και πιο μόνοι, οι γυναίκες διάλεξαν να διαπράττουν μικροαδικήματα για να βρουν καταφύγιο στη φυλακή, θεωρώντας ότι εκεί θα είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της ανέχειας και της μοναξιάς. Ποιος θα περίμενε να συμβαίνουν αυτά στον εικοστό πρώτο αιώνα στη Γη, όταν ο άνθρωπος ετοιμάζεται να κάνει φάρμες στη σελήνη.

Σε συνέντευξη που πήρε το Bloomberg από ηλικιωμένη κατάδικο, αυτή είπε μεταξύ άλλων στον δημοσιογράφο: «Μπήκα στη φυλακή για πρώτη φορά όταν ήμουν 70 ετών. Όταν έκλεψα, είχα λεφτά στο πορτοφόλι μου. Μετά σκέφτηκα τη ζωή μου. Δεν ήθελα να πάω σπίτι μου και δεν είχα και πουθενά αλλού να πάω. Το να αναζητήσω βοήθεια στη φυλακή ήταν ο μόνος τρόπος. Η ζωή μου είναι πολύ πιο εύκολη στη φυλακή». Γροθιά στο στομάχι του «πολιτισμένου» μας κόσμου.

www.paron.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12200&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 06.05.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων