Αρχική arrow EDITORIAL arrow ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Εκτύπωση E-mail
03.05.18

ΕΦΤΑΣΕ

Η ΩΡΑ

ΤΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

 

Νέα Υόρκη -Του Σάκη Σερέτη


Η λήξη της ετεροχρονισμένης παρέλασης για την εθνική μας παλιγγενεσία στην Νέα Υόρκη , ανοίγει τον δρόμο για την επερχόμενη εκλογική διαδικασία στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων και φυσικά για τον αναμενόμενο απολογισμό πεπραγμένων της σημερινής διοίκησης , με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πρωταγωνιστές-παράγοντες αυτής της διετίας, οι οποίοι με πρόσχημα την επιτυχημένη διεξαγωγή της παρέλασης, δεν επέτρεπαν καμία κουβέντα και κριτική των πεπραγμένων τους.

 

 

Φυσιολογικά λοιπόν, έφτασε η ώρα να ακούσουν τις όποιες ερωτήσεις θα τους απευθυνθούν και φυσικά να απολογηθούν, εάν βεβαίως το επιθυμούν οι «δημοκράτες-υπερπατριώτες» παράγοντες …



Είναι γνωστό σε όλους, ότι εμείς εδώ στην Νέα Υόρκη, βιώνουμε για πολλά χρόνια την εθνική τραγωδία του να θεωρούνται μοναδικοί …πατριώτες, κάποιοι πατριδοκάπηλοι ακραίοι και ημιμαθείς εθνικιστές, οι οποίοι επιπλέοντας στην σούπα των ημιθανών ομογενειακών οργανώσεων, υποδύονται τον ρόλο των διπλωματών της παροικίας και διεκδικούν ρόλο στην χάραξη της εξωτερικής πολιτικής της γενέτειρας.



Δυστυχώς ζούμε μια εποχή ισχνών αγελάδων για τις ομογενειακές οργανώσεις , όπου τα λουριά της καλώς εννοούμενης αντιπολίτευσης, έχουν πλέον χαλαρώσει αισθητά , με αποτέλεσμα ο κάθε πικραμένος μεγαλομανής-ηγετίσκος, να υφαίνει τον ιστό της εθνικιστικής και θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, που θα του επιτρέψει να υλοποιήσει τα όνειρα και τις όποιες φιλοδοξίες του.



Παράλληλα, όλοι αυτοί οι μεγαλομανείς ηγετίσκοι, εκμεταλλευόμενοι τις συγκυρίες και τις θέσεις που κατέχουν , εξακοντίζουν λεκτικές επιθέσεις εναντίον όλων όσων διαφωνούν με τις πρακτικές τους και στηλιτεύουν τα «κατορθώματα» τους και προς επίρρωση αυτών που γράφω, σας παραθέτω ένα δείγμα δηλώσεων του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Π.Γαλάτουλα, από την συνεδρίαση για την παρέλαση αμέσως μετά το συλλαλητήριο.



«Τα Σκόπια και οι Αλβανοί δεν είναι πολιτισμένοι , τους δίνεις το χέρι και στο δαγκώνουν . Εμείς δεν θέλουμε κριτές , κριτής είναι ο κόσμος και ο λαός . Καλέσαμε τον Γ.Πατούλη στο συλλαλητήριο της Νέας Υόρκης, γιατί σαν πρόεδρος της Ένωσης δήμων και κοινοτήτων, υποστήριξε τα συλλαλητήρια και ήρθε με πρόσκληση της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων στην Νέα Υόρκη» .

Παρόμοιου είδους συμπεριφορά -στην ίδια συνεδρίαση -όμως, επέδειξε και ο ιερατικώς προϊστάμενος της κοινότητας Αγίου Δημητρίου Αστόριας Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος , ο οποίος εκπροσωπεί την Αρχιεπισκοπή Αμερικής στις συνεδριάσεις της επιτροπής παρέλασης και τέτοιου είδους εκτροχιασμός φυσικά δεν συνάδει με το σχήμα αλλά ούτε και τον ρόλο που του έχουν εμπιστευθεί .

«Όποιος δεν δίνει χρόνο και χρήμα δεν δικαιούται να ασκεί κριτική» , δήλωσε με ύφος χιλίων καρδιναλίων, ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος , ενώ συνεχίζοντας το εριστικό παραλήρημα του δήλωσε «Μπενάκης και Βγενάκης» στην έκφραση της όποιας κριτικής και αντίθετης έκφρασης …

Τα συμπεράσματα ανήκουν σε εσάς , καθώς εδώ ταιριάζει απόλυτα ότι άβυσσος είναι κυριολεκτικά, το μυαλό του υπερφίαλου …



Η ρομφαία του πατριωτισμού




Ωστόσο ,η αλαζονική ρητορική των γνωστών δηθενάκηδων «παραγόντων» της ομογένειας, δείχνει να κερδίζει έδαφος έστω και επιφανειακά …

Καθώς εδώ και αρκετά χρόνια, οι περισσότεροι “λαοπρόβλητοι” παράγοντες των εναπομεινάντων ομογενειακών οργανώσεων ,παρά το γεγονός ότι στερούνται την αποδοχή της πλειοψηφίας των ομογενών και έχουν χάσει την επαφή με τις πραγματικές αξίες της ζωής, εξακολουθούν οχυρωμένοι πίσω από τους θώκους που κατέχουν -λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από την νέα γενιά- να προσπαθούν να διαφυλάξουν τα κεκτημένα τους κραδαίνοντας την ρομφαία του πατριωτισμού.



Πατριδοκαπηλία και πατριωτισμός




Όμως, επειδή τον τελευταίο καιρό με αφορμή το Μακεδονικό ,ο κ. Π.Γαλάτουλας έβαλε την στολή του υπερπατριώτη «Μακεδονομάχου», θέλω να του υπενθυμίσω ότι επί των ημερών της προεδρικής θητείας του , εξαφανίστηκε η μόνιμη -σύμφωνα με το καταστατικό-επιτροπή εθνικών θεμάτων της Ομοσπονδίας.

Ενώ τα ψηφίσματα για το Μακεδονικό που είχε ετοιμάσει ο πρώην πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής Τιμολέων Κακούρος, -πολύ πριν επανέλθει το Μακεδονικό στην επιφάνεια - εξακολουθούν να παραμένουν κρυμμένα στα συρτάρια της Ομοσπονδίας και ποτέ δεν απεστάλησαν στους ενδεδειγμένους αποδέκτες τους.

Πατριωτισμός αλλά -καρτ δηλαδή ….




Περί ελέγχου δημοσίων προσώπων



Θεωρώντας ότι οι δηλώσεις του κ. Π.Γαλάτουλα σχετικά με την κριτική που του ασκήθηκε -ειδικά για το συλλαλητήριο και τις προσωπικές του επιλογές - αποτελούν μία πολύ καλή αφορμή, για να σκεφτούν κάποιοι πλέον πολύ σοβαρά, πως η διερεύνηση τέτοιου είδους ζητημάτων που αφορούν αιρετούς -δηλαδή πρόσωπα αυξημένης ευθύνης που έθεσαν τον εαυτό τους αυτοβούλως στη δημόσια σφαίρα- δεν πρέπει να γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες και χωρίς τον απαιτούμενο κοινωνικό έλεγχο.

Πόσο μάλλον, όταν υποθέσεις σαν και αυτή, κλείνουν με αναιτιολόγητες επιθέσεις εναντίον αυτών που ασκούν κριτική και ζητούν πλατιά ενημέρωση και διαφάνεια…




Είναι αλήθεια δε -και δεν είναι καμιά πρωτοποριακή επισήμανση- ότι για να φανεί άξια μια διοίκηση στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης , απαιτείται να υπάρχει μια σοβαρή, σώφρων και ισχυρή αντιπολίτευση ώστε να περιορίζεται η αυθαιρεσία των διοικούντων, καθώς ο κυνισμός της σημερινής διοίκησης, η αδιαφορία της για την τήρηση του καταστατικού και κυρίως η παντελής έλλειψη ελέγχου πεπραγμένων ,αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα προσέλκυσης νέων ανθρώπων στην οργάνωση .



Θλιβερή επιβεβαίωση αυτών που γράφω, αποτελεί η φθίνουσα πορεία του οργανισμού και η αδιαφορία συμμετοχής νέων ανθρώπων στις διεργασίες του οργανισμού, ενώ κάποιοι από αυτούς που επιχείρησαν να συμμετέχουν πλαισιώνοντας κάποιες επιτροπές, η, έστω καταλαμβάνοντας δια αλεξίπτωτου…κάποια θέση στο διοικητικό συμβούλιο , αποτελούν πλέον παρελθόν.



Βεβαίως, οι επιπτώσεις αυτής της αλαζονικής συμπεριφοράς των διοικούντων την Ομοσπονδία τα τελευταία 8 χρόνια, με προέδρους τους κκ. Η.Τσεκερίδη -Π.Γαλάτουλα, εκτός από την έλλειψη διαφάνειας και τιμωρίας των παραβατών του εσωτερικού κανονισμού, αποτυπώνεται ευκρινώς στις αναιμικές συνεδριάσεις του οργανισμού, καθώς επίσης και στα οικονομικά , όπου οι χαμηλές πτήσεις εσόδων , αντί να προβληματίσουν αυτούς που κινούν τα νήματα εξουσίας , τους εξωθούν στον εκφυλισμό των αξιών και φυσικά την απώλεια του μέτρου.



Φυσικά , για όλα αυτά που διαδραματίζονται στην «κραταιά», δεν υπάρχει ούτε ίχνος αντίδρασης, καθώς ο σημερινός πρόεδρος και οι αχυράνθρωποι συνοδοιπόροι του σε ρόλο «χρήσιμου ηλίθιου», έχουν καθιερώσει ένα νέο τρόπο διαχείρισης, όπου αιχμή του βέλους τους, είναι η ανασκολόπιση της δημοκρατίας και η φίμωση ,όλων όσων διαφωνούν με τα θλιβερά πεπραγμένα τους.



Δυστυχώς για την δημοκρατία, την διαφάνεια και την αξιοκρατία , η «κραταιά» εξακολουθεί να διαθέτει στις τάξεις της , κάποιους σύμβουλους γυμνοσάλιαγκες και κάθε λογής ασπόνδυλα ,ωστόσο , αυτό που τα κάνει ορατά ,είναι το μέγεθος της ανοησίας τους και τα κατορθώματα τους, μέσω των οποίων αποδεικνύεται ο ωχαδερφισμός και η αχαλίνωτη έπαρση που τους διακρίνει .




O δε σημερινός «πεντακαθαρίδης» πρόεδρος τους, καβάλα στο άλογο της αλαζονείας, τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το πουθενά, ενώ ο χαρακτήρας που επιδεικνύει, δεν του επιτρέπει αυτογνωσία αλλά ούτε και ταπεινότητα, με αποτέλεσμα να εισπράττει περιφρόνηση από όλους αυτούς, οι οποίοι σε κάποια άτυχη στιγμή της ζωής τους είχαν την «ευκαιρία» να συνεργαστούν μαζί του και να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τις πραγματικές του ικανότητες.



«Κρείττον του λαλείν το σιγάν»




Αθροίζοντας δε τα «προτερήματα» του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Πέτρου Γαλάτουλα , θα ήθελα να προσθέσω και αυτό του πολιτισμένου και θεοσεβούμενου Χριστιανού , το οποίο αποδεικνύεται με την προκλητική δήλωση που έκανε εδώ στην Νέα Υόρκη παραμονές του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό στην Θεσσαλονίκη , όπου είπε δημόσια, ότι θα προμηθεύσει κουρευτικές μηχανές σε κάποια καλόπαιδα (αναρωτιέμαι πως τα γνωρίζει ;) με τις οποίες θα κουρέψουν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρη και θα του βγάλουν και τα σκουλαρίκια ….

Τα συμπεράσματα δικά σας …


ΥΓ.1

Όσον αφορά στην κριτική πεπραγμένων που του ασκείτε όλα αυτά τα χρόνια από τον γράφοντα, είναι αποδεδειγμένο πλέον πως δεν την αντέχει, γιατί έχει καλομάθει με τις «αγιογραφίες» και τους ύμνους που του γράφουν κάποιοι επαγγελματίες της ομογενειακής ενημέρωσης …

Δεν μπορεί καν να διανοηθεί την υγιή ισχύ που μπορεί να έχει ένα μέσο ενημέρωσης , το οποίο δεν ανήκει στην σφαίρα επιρροής του και φυσικά δεν δελεάζεται με διαφημιστικές καταχωρήσεις και τα γνωστά δημόσια λιβανιστήρια …



ΥΓ.2

Επειδή ο γράφων διατηρεί ακόμα το πλεονέκτημα της μνήμης ,θέλω να υπενθυμίσω σε όλους τους αμνήμονες , ότι από το άπλετο φως που έπεσε από τους κκ. Τσεκερίδη-Γαλάτουλα στα θέματα των οικονομικών και διοικητικών ατασθαλιών που έχουν διαπραχθεί στην Ομοσπονδία, ακόμα τσούζουν τα ματάκια μας…

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12190&Itemid=29

Τελευταία ανανέωση ( 22.05.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote