Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Πέφτουν οι τίτλοι τέλους της Προανακριτικής για Novartis Εκτύπωση E-mail
20.04.18

Η Ειδική Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής έκρινε πως είναι αναρμόδια να προχωρήσει σε διώξεις για την υπόθεση Novartis ως προς τα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλο χρηματισμού από την πολυεθνική φαρμακευτική εταιρία. Στις 24 Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τελευταία συνεδρίαση.


 Οι εισηγητές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αποφάνθηκαν την Τρίτη πως η Προανακριτική Επιτροπή είναι αναρμόδια να προχωρήσει σε διώξεις για την υπόθεση Novartis ως προς τους οκτώ πρώην υπουργούς και τους δύο πρώην πρωθυπουργούς που φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλο χρηματισμού από την Novartis.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Βίτσας, η απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης είναι ένα σημαντικό βήμα για να ανακτήσει το πολιτικό σύστημα τη χαμένη αξιοπιστία του.

«Οι εκτεταμένες εισηγήσεις των δύο εισηγητών Ν. Παρασκευόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ) και Γ. Λαζαρίδη (ΑΝΕΛ) συνέκλιναν στις εκτιμήσεις, με βάση τις οποίες τα μέλη της επιτροπής αποφάνθηκαν ότι η Βουλή δεν έχει αρμοδιότητα να διώξει πράξεις δωροληψίας - δωροδοκίας και πράξεις νομιμοποίησης παράνομων εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, που φέρονται ότι τελέστηκαν από εμπλεκόμενους πρωθυπουργούς και υπουργούς. Ως εκ τούτου, η επιτροπή αναγνωρίζει αρμοδιότητα τακτικής Δικαιοσύνης. Αυτή η απόφαση που πήραμε ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και για τη δίκαιη αντιμετώπιση κάθε αναφερόμενου πολιτικού προσώπου, έτσι ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, οι αθώοι να δικαιωθούν και να μείνουν, να αποδοθούν στην κοινωνία χωρίς ψεγάδι, και ενδεχομένως οι εμπλεκόμενοι και ενοχοποιούμενοι να δικαστούν, και το πολιτικό σύστημα να έχει κάνει σημαντικό βήμα για ανάκτηση χαμένης αξιοπιστίας του».

www.thepressproject.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12160&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote