Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Αυτοκίνητο θέρισε πολίτες στη Γερμανία Εκτύπωση E-mail
07.04.18

Γερμανία, ασθενοφόρα Τρία άτομα σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλα είκοσι τραυματίστηκαν (έξι από τους οποίους σοβαρά) όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στην πόλη Μύνστερ της δυτικής Γερμανίας.

Ο δράστης και οδηγός του αυτοκινήτου (ένα μικρό βαν) αυτοπυροβολήθηκε μετά το συμβάν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Γερμανία, εστιατόριο στο Μύνστερ
Το εστιατόριο στο Μύνστερ | AP

Το μικρό φορτηγό έπεσε πάνω σε θαμώνες εστιατορίου που βρίσκεται στην περιοχή «Kiepenkerl» στο ιστορικό κέντρο του Μούνστερ, οι οποίοι, λόγω της καλοκαιρίας, κάθονταν στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου. 

Η περιοχή αποκλείστηκε, με το Spiegel να σημειώνει ότι γίνονται έρευνες για εκρηκτικά, ενώ άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι αρχές ερευνούν ένα «ύποπτο αντικείμενο» που βρέθηκε εντός του μικρού φορτηγού.

Γερμανία, αστυνομία  

Αρχικά οι αρχές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο το εν λόγω συμβάν να αποτελεί τρομοκρατικό χτύπημα, με την αστυνομία ωστόσο να θεωρεί ότι ο δράστης ενήργησε μόνος του. Ωστόσο 

Αργότερα, δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung ανέφερε ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης, καθώς ο δράστης-οδηγός είναι ένας 48χρονος Γερμανός πολίτης με ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων.

Αργά το βράδυ του Μ. Σαββάτου ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χέρμπερτ Ρόιλ δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις για ισλαμιστική τρομοκρατία».

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, καθώς και ασθενοφόρα. Ανάλογα με την κατάστασή τους οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα σε νοσοκομεία ή τους παρέχονταν πρώτες βοήθειες σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στο σημείο. 

Σε κάθε περίπτωση, το συμβάν ξύπνησε στους Γερμανούς πολίτες, μνήμες από την τρομοκρατική επίθεση που έγινε τον Δεκέμβριο του 2016 σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε δώδεκα ανθρώπους.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12130&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote