Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ελεύθεροι μετά το χάος
Ελεύθεροι μετά το χάος Εκτύπωση E-mail
03.02.08

Ελεύθεροι αφέθηκαν όλοι οι προσαχθέντες για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής τους.
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, συνολικά προσήχθησαν 100 άτομα -66 άνδρες και 34 γυναίκες.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και ομάδας αντιεξουσιαστών.

Μέλη της Χρυσής Αυγής, που είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τα 12 χρόνια από την κρίση στα Ίμια, μετέβησαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη για να «κατοχυρώσουν» το χώρο της συγκέντρωσής τους, καθώς πληροφορίες ήθελαν ομάδα αντιεξουσιαστών και αριστεριστών να προγραμματίζει αντισυγκέντρωση στην ίδια πλατεία.

Ακολούθησαν σφοδρές συγκρούσεις στην οδό Σταδίου και επενέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Κλειστοί παρέμειναν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική εξαιτίας της χρήσης δακρυγόνων.

Μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα, τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από την πλατεία Κολοκοτρώνη και αργότερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Αν και η κατάσταση φάνηκε να εκτονώνεται, νέα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου όταν περίπου 500 συγκεντρωμένοι μέσα στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών βγήκαν στην οδό Πανεπιστημίου για να πραγματοποιήσουν πορεία. Τότε, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν κατά μέτωπο, διαλύοντας την συγκέντρωση.

Τέλος, συμπλοκές σημειώθηκαν και στην πλατεία Εξαρχείων ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και αστυνομικούς.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές σε έξι Τράπεζες, ένα κατάστημα και τέσσερις κάμερες παρακολούθησης της κυκλοφορίας, ενώ τραυματίστηκαν περίπου 20 άτομα.
ethnos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1208&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 03.02.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote