Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ο Τραμπ αντικατέστησε τον ΥΠ.ΕΞ. με τον επικεφαλής της CIA Εκτύπωση E-mail
14.03.18

Ντόναλντ Τραμπ Καρατόμηση-βόμβα στην κυβέρνηση Τραμπ, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε αιφνιδιαστικά να αντικαταστήσει τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας του, Ρεξ Τίλερσον και να τον αντικαταστήσει με τον διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόφασή του μέσω... Twitter.

«Ο Μάικ Πομπέο, επικεφαλής της CIA θα γίνει ο νέος μας υπουργός Εξωτερικών. Θα κάνει απίθανη δουλειά», έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Προδιαγεγραμμένη απόλυση

Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν προβλέψει την απομάκρυνση του Ρεξ Τίλερσον, λόγω των συχνών συγκρούσεών του με τον πρόεδρο Τραμπ, για θέματα όπως το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, η σύγκρουση με τη Βόρεια Κορέα και άλλα. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Ντόναλντ Τραμπ, αφού έπλεξε το εγκώμι του νέου υπουργού Εξωτερικών, είπε πως ήταν προσωπική απόφαση η απομάκρυνσή του.

Ρεξ Τίλερσον
AP Photo/Cliff Owen

Υποστήριξε ότι «μιλάει πολύ καιρό με τον Ρεξ, τα πηγαίναμε πολύ καλά, αλλά έχουμε διαφορετικό τρόπο σκέψης».

Και τόνισε ότι με τον Πομπέο «σκεφτόμαστε το ίδιο», και κατέληξε: «Είμαι σίγουρο ότι ο Ρεξ (Τίλερσον) θα είναι περισσότερο ευτυχισμένος τώρα».

Χωρίς εξηγήσεις

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Ντόναλντ Τραμπ ποτέ δεν εξήγησε στον Τίλερσον τους λόγους της αποπομπής του. Ωστόσο, όπως αναφέρουν ανώνυμες πηγές του υπουργείου, τον ενημέρωσε για την απομάκρυνσή του την περασμένη Παρασκευή.

Ο υφυπουργός Στιβ Γκολστάιν επισήμανε ότι ο Ρεξ Τίλερσον επιθυμούσε να παραμείνει στη θέση του, διότι «είχε πετύχει μεγάλη πρόοδο σε θέματα εθνικής ασφάλειας».

Μάικ Πομπέο
AP Photo/Jacquelyn Martin, File

Νωρίτερα, η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη πηγές του Λευκού Οίκου, δημοσίευσε την πληροφορία ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέπεμψε τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και ότι προτίθεται να τον αντικαταστήσει με τον αρχηγό της CIA Μάικ Πομπέο.

Η Τζίνα Χάσπελ μέχρι πρότινος υποδιευθύντρια της CIA γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Όπως είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, η επιλογή της συνιστά «ιστορικό ορόσημο».

Η ίδια η Χάσπελ δήλωσε: «Είμαι ευγνώμων στον πρόεδρο Τραμπ για την ευκαιρία».

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα να φανεί αντάξια «της εμπιστοσύνης του σε εμένα, να με επιλέξει για τη θέση της επόμενης διευθύντριας της CIA».


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12078&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote