Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Νέα αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για Mαρέβα και taxibeat
Νέα αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για Mαρέβα και taxibeat Εκτύπωση E-mail
12.03.18

Πολιτικό ζήτημα προέκυψε αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματος της συζύγου του προέδρου της αξιωματικης αντιπολίτευση στην χρηματοδότησης της εταιρείας Taxibeat, μετά από δημοσίευμα εφημερίδας που θέλει την εταιρεια Edeavor στην οποία συμμετέχει να έχει χρηματοδοτησει την εν λόγω εταιρεία. Εξηγήσεις ζητά ο ΣΎΡΙΖΑ, σιωπή από την Νέα Δημοκρατία.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας Νέα Σελίδα, αναφέρεται ότι  «δύο funds της Endeavor, με την οποία συνδέεται στην Ελλάδα η Μαρέβα Μητσοτάκη, χρηματοδότησαν την Blueground Holdings, της οποίας μέτοχος είναι η συμφερόντων Αποστολάκη ADSI, η οποία ήταν μεγαλομέτοχος της Taxibeat».

Η εφημερίδα υποστηρίζει  ότι στις 29 Σεπτεμβρίου 2017, στη Βουλή των Ελλήνων, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να κάνει μια κίνηση αρκετά ασυνήθιστη για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Με μορφή τηλεοπτικού διαγγέλματος υπερασπίστηκε δημόσια την εταιρεία Taxibeat, ενδύοντας την υπεράσπιση με το αναγκαίο ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο».

ΣΥΡΙΖΑ: Mείζον ηθικό και πολιτικό θέμα

Για μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη εμπλέκεται στη χρηματοδότηση της ιδιωτικής εταιρίας taxibeat, εταιρεία που έχει «τη διαρκή υποστήριξη» από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

    Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Νέα Σελίδα, σύμφωνα με το οποίο η Μαρεβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη εμπλέκεται στη χρηματοδότηση της ιδιωτικής εταιρίας taxibeat, εγείρει  μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα σε ό, τι αφορά τη διαρκή υποστήριξη της εν λόγω εταιρείας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ο κ. Μητσοτάκης, που στο πρόσφατο παρελθόν έκανε μέχρι και τηλεοπτικό διάγγελμα για να επιτεθεί στην κυβέρνηση και να υπερασπιστεί πρακτικές φοροαποφυγής της συγκεκριμένης εταιρίας, καλείται σήμερα να δώσει εξηγήσεις και να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Ισχύει το εν λόγω δημοσίευμα;  Πόσο ηθικά και πολιτικά αξιοπρεπές είναι να υπερασπίζεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια ιδιωτική εταιρία με την οποία συνδέεται συγγενικό του πρόσωπο.

    Περιμένουμε πειστικές απαντήσεις και όχι το γνωστό κρυφτό που μας έχει συνηθίσει ο Κ. Μητσοτάκης σε ανάλογες υποθέσεις του.

Η απάντηση Taxibeat


Με κείμενο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook  ο ιδιοκτήτης της Taxibeat, Νίκος Δρανδάκης, απαντάει στο δημοσίευμα της εφημερίδας Νέα Σελίδα, σύμφωνα με το οποίο η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, εμπλέκεται στην χρηματοδότηση της Taxibeat.

    Τα σκουπιδιάρικα έπιασαν θέσεις μάχης

    Θα μπορούσα να πω ότι μένω έκπληκτος από το σημερινό δημοσίευμα, αλλά θα ήταν ψέματα. Καιρό τώρα διάφοροι προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν την επίθεση που κάνουν στην εταιρεία μας. Η επίθεση αυτή είναι επιχειρηματική, αλλά της βάζουν πολιτικό μανδύα για τους δικούς τους λόγους. Αυτά εν καιρώ. Επί της ουσίας:

    Το δημοσίευμα είναι αστείο για κάθε νοήμονα άνθρωπο. Στο σχόλιο του άρθρου αναφέρεται η φράση "σατανικές συμπτώσεις". Πιό ταιριαστό είναι το "σατανικές συνδέσεις". Οι Κλουζώ που συνέγραψαν το άρθρο δεν έμαθαν ότι κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν είναι μέτοχος της εταιρείας μας, και ότι η Γερμανική Intelligent Apps (MyTaxi) είναι ο μοναδικός μας μέτοχος με 100%.

    Αναφέρουν ως τωρινούς μετόχους, ανθρώπους και εταιρείες που είχαν πολύ μικρό μερίδιο στην Taxibeat μέχρι πριν από 2 χρόνια περίπου. Και κάνουν ό,τι υπερβάσεις λογικής μπορεί να κάνει ο ανθρώπινος νους: η εταιρεία Blueground είναι μια από τις πολύ καλές, πολύ επιτυχημένες Ελληνικές startups. Και ο Απόστολος Αποστολάκης έχει επενδύσει σε αυτή την startup, όπως και στη δική μας παλιότερα, όπως και σε δεκάδες άλλες.

    Από το εν λόγω άρθρο έμαθα ότι, επένδυση στην ίδια εταιρεία (Blueground) έκανε και η Endeavor (δεν είχα ιδέα). Και σύμφωνα με τους αγαπημένους μας Κλουζώ, εξ αυτού του λόγου και μόνο, εγώ συνδέομαι με την πρόεδρο της Endeavor, την οποία δεν έχω γνωρίσει ποτέ.

    Με λίγα λόγια, για μία ακόμα φορά, μας δίδαξαν γιατί ο αστυνόμος είναι μπουζούκι (hint: είναι και οι δύο όργανα).

    Και σε κάτι πιο σοβαρό, για τον υπότιτλο της πρώτης σελίδας ("πλατφόρμα που δεν πληρώνει φόρους στην Ελλάδα") φυσικά επιφυλάσσομαι. Έχουμε δεσμευτεί ότι οι συκοφαντίες δεν θα περνάνε έτσι πλέον.

www.thepressproject.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12073&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων