Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Βελγική εφημερίδα De Tijd: Οι Έλληνες αφήνουν πίσω τους την ύφεση
Βελγική εφημερίδα De Tijd: Οι Έλληνες αφήνουν πίσω τους την ύφεση Εκτύπωση E-mail
07.03.18

Βελγική εφημερίδα De Tijd: Οι Έλληνες αφήνουν πίσω τους την ύφεση - Media Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αποπνέει σημερινό δημοσίευμα στη βελγική εφημερίδα De Tijd με τίτλο «Οι Έλληνες αφήνουν πίσω τους την ύφεση».

Η εφημερίδα κάνει λόγο για οριστικό τέλος της ύφεσης που επί οκτώ χρόνια έπληττε τη χώρα, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το 2017 είναι κατά τι χαμηλότεροι από τις αρχικές προβλέψεις και τους στόχους που είχαν τεθεί.

Διερωτώμενη κατά πόσον η Ελλάδα θα καταφέρει τελικά να γυρίσει σελίδα αφήνοντας πίσω της την κρίση, η εφημερίδα σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά από το 2010 που η ελληνική οικονομία καταφέρνει να αναπτύσσεται επί τέσσερα συνεχή τρίμηνα.

Πάντως, η εφημερίδα τονίζει ότι οι οικονομολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί, παραπέμποντας στην αδυναμία της Αθήνας να επαληθεύσει τις προβλέψεις που είχε διατυπώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους ρυθμούς ανάπτυξης το 2017 (2,7% και 2,1%).

Τέλος, εκτιμάται ότι ούτως ή άλλως οι Έλληνες έχουν να διανύσουν μεγαλύτερη απόσταση μέχρι να φτάσουν στα προ κρίσης επίπεδα, καθώς το ΑΕΠ τους συρρικνώθηκε κατά το 1/4, ενώ το δημόσιο χρέος εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό και το 1/5 του πληθυσμού παραμένει χωρίς δουλειά.

www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12062&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote