Σύνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Στην Αθήνα για επαφές και ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Εκτύπωση E-mail
05.03.18

Ο Άντρος Κυπριανού Η Ελλάδα είναι το βασικότερο μας στήριγμα στην προσπάθεια που δίνουμε για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου, δήλωσε το βράδυ της Κυριακής, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού.
 

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για την Αθήνα όπου θα έχει επαφές, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται «σε μια προσπάθεια να ενημερωθούμε από την ελληνική πολιτική ηγεσία, τον Έλληνα πρωθυπουργό πρωτίστως και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, για το ποιες είναι οι δικές τους πληροφορίες που έχουν αναφορικά με το Κυπριακό αλλά και πώς αντιλαμβάνονται την παραπέρα πορεία».
 
Πρόσθεσε ότι «την ίδια στιγμή θα διαβιβάσουμε και σ’ αυτούς τις δικές μας αναλύσεις, τις δικές μας απόψεις για το πώς εκτιμούμε ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι επαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό με στόχο να βρεθεί λύση, η οποία να βασίζεται στο συμφωνημένο πλαίσιο και στις διαχρονικές αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου».
 
Η Ελλάδα, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, «είναι το βασικότερο μας στήριγμα στην προσπάθεια που δίνουμε για να απελευθερώσουμε και να επανενώσουμε την Κύπρο και έχει τεράστια σημασία να έχουμε αυτή τη συστηματική ανταλλαγή απόψεων μαζί τους».
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ακόμα ότι «πέρα από αυτή την πρωτοβουλία, ως ΑΚΕΛ έχουμε διευθετήσει κάποιες συναντήσεις με τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να συνεννοηθούμε μαζί τους, και στη συνέχεια θα δούμε ποιες άλλες πρωτοβουλίες θα αναλάβουμε έτσι ώστε να συμβάλουμε στην προσπάθεια επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό».

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12058&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων