Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στο «κόκκινο» η αγωνία για τους Έλληνες στρατιωτικούς – Στο δικαστήριο της Αδριανούπολης και οι γονε
Στο «κόκκινο» η αγωνία για τους Έλληνες στρατιωτικούς – Στο δικαστήριο της Αδριανούπολης και οι γονε Εκτύπωση E-mail
04.03.18

Στο «κόκκινο» η αγωνία για τους Έλληνες στρατιωτικούς – Στο δικαστήριο της Αδριανούπολης και οι γονείς τους - Media Τη Δευτέρα αναμένεται να βγει η απόφαση για την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν και κρατούνται στην Αδριανούπολη. Το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα αφεθούν ελεύθεροι ή θα παραμείνουν υπό κράτηση έως τη δικάσιμο.

Μάλιστα, γονείς των δύο υπαξιωματικών θα παραστούν στο δικαστήριο, τη Δευτέρα. Πληροφορίες από την ελληνική πλευρά αναφέρουν ότι οι κυριότερες κατηγορίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι δύο ένστολοι αφορούν σε παραβίαση πρωτοβάθμιας απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης και υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων, αφού παραβίασαν τα σύνορα στον Έβρο.

Οι Tούρκοι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση εξετάζουν εάν χρειάζεται διεύρυνση του φακέλου με κατηγορίες περί κατασκοπείας. Επιπλέον, εξετάζουν τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν «φυτευτεί» ειδικές μικρές κάμερες από τον στρατό της Τουρκίας σε δέντρα στα σύνορα, οι οποίες κατέγραψαν την πορεία των Ελλήνων στρατιωτών.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στις απολογίες τους οι δύο Έλληνες ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν πρόθεση να μπουν σε τουρκικό έδαφος. Υπογράμμσαν ότι πέρασαν τα σύνορα κατά λάθος ενώ ακολουθούσαν πατημασιές που είδαν στο χιόνι, με την υποψία ότι πρόκειται για ίχνη λαθρομεταναστών.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί φέρονται να ζήτησαν κα να έλαβαν μέσω των δικηγόρων τους κάποια ρούχα για την εμφάνισή τους στο δικαστήριο, αλλά και λίγα χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12054&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων