Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Νίκη Τάντιτς στη Σερβία
Νίκη Τάντιτς στη Σερβία Εκτύπωση E-mail
03.02.08

Ο φιλοευρωπαίος Μπόρις Τάντιτς ανακοίνωσε τη νίκη του στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Σερβίας, συγχαίροντας παράλληλα τον αντίπαλό του, φιλορώσο Τόμισλαβ Νίκολιτς για το εξαιρετικό αποτέλεσμα που σημείωσε στις εκλογές.

«Αυτές οι εκλογές ολοκληρώθηκαν και μπορώ να σας πω ότι όλοι μαζί τις κερδίσαμε», δήλωσε ο κ. Τάντιτς στον Τύπο από την έδρα του κόμματός του. «Θέλω να συγχαρώ τον αντίπαλό μου Τόμισλαβ Νίκολιτς, γιατί ο αριθμός των ψήφων που συγκέντρωσε απαιτεί κάθε σεβασμό», πρόσθεσε ο κ. Τάντιτς και συνέχισε: «Θα συνομιλώ με τον κ. Νίκολιτς γιατί ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας υποστήριξε τις ιδέες του. Είναι πολύ σημαντικό να ενώσουμε τη Σερβία», κατέληξε ο νικητής των προεδρικών εκλογών.

Ο υποψήφιος του Ριζοσπαστικού Κόμματος Τόμισλαβ Νίκολιτς παραδέχτηκε την ήττα του και συνεχάρη τον Μπόρις Τάντιτς. Ο κ. Νίκολιτς ανέφερε ότι η διαφορά κυμαίνεται γύρω στις δύο ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του Τάντιτς και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα ανατραπεί. Ο Τόμισλαβ Νίκολιτς ζήτησε από τη Ρωσία να συνεχίσει να συμπαραστέκεται στη Σερβία, παρότι έχασε ο ίδιος τις εκλογές. Ο εθνικιστής ηγέτης κάλεσε επίσης την Ευρώπη να αντιμετωπίζει με σεβασμό τη Σερβία.

Νωρίτερα, το Κέντρο για τις Ελεύθερες Εκλογές και τη Δημοκρατία (CESID) ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με στοιχεία που αντιπροσωπεύουν το 90% των ψήφων ο Μπόρις Τάντιτς έλαβε το 50,5% και ο Τόμισλαβ Νίκολιτς το 47,9,1%. Η εκτίμηση του CESID είναι ότι μέχρι το τέλος της καταμέτρησης τα ποσοστά αυτά δεν μπορούν να ανατραπούν.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1205&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote