Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους λόγω Siemens
Ποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους λόγω Siemens Εκτύπωση E-mail
03.02.08
Κόσμος και… κοσμάκης τρέμει κυριολεκτικά για το εύρος των αποκαλύψεων απο την αμαρτωλή SIEMENS, αποκαλύψεων που αυτήν τη στιγμή φαίνονται αναπόφευκτες, παρά τις παρασκηνιακές δι(α)κομματικές απόπειρες που γίνονται προκειμένου να καλυφθεί το μέγα σκάνδαλο, για να μην τιναχτούν -κυριολεκτικά- τα πάντα στον αέρα, διαλυθεί το υπάρχον πολιτικό σκηνικό και οδεύσει προς ιταλοποίηση η πολιτική ζωή της χώρας! 

Πραγματικά μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι… ένα φάντασμα πλανάται πάνω απο το πολιτικό σύστημα: Το φάντασμα των αποκαλύψεων για λαδώματα της SIEMENS σε στελέχη (και κυβερνητικά) κυβερνήσεων τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ!   

Και αυτοί που τρέμουν και απο τα δυο μεγάλα κόμματα δεν είναι λίγοι. Είναι κάμποσοι. Τι προσδοκούν για να μη γίνει η μεγάλη ανατροπή;

Την επιχείρηση δικομματικού κουκουλώματος, επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Βέβαια τώρα που οι ασκοί του Αιόλου έχουν ανοίξει κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο. Αλλά, δεν είναι και ακατόρθωτο, ευελπιστούν οι αγωνιούντες…

Γεγονός είναι πως η εμπλοκή της SIEMENS με τα ελληνικά πολιτικά κόμματα ξεκίνησε ήδη απο το 89. Και μάλιστα ξεκίνησε… διακομματικά, αφού η σύμπραξη SIEMENS - INTRACOM για τις ψηφιακές παροχές (ψηφιακά κέντρα) εγκρίθηκε και απο το ΠΑΣΟΚ και απο τη ΝΔ και απο τον ενιαίο τότε ΣΥΝ…

Βέβαια αν τότε πέσανε μίζες, έχουν παραγραφεί. Ωστόσο η διακομματική εκείνη έγκριση ουσιαστικά επέτρεψε στην τεραστίων διαστάσεων γερμανική εταιρεία να πατήσει γερά στην Ελλάδα. Και να καταστεί προνομιακός εταίρος -επί της ουσίας- όλων των ελληνικών κυβερνήσεων σε προμήθειες και άλλες συναφείς δραστηριότητες…

Με το… αζημίωτο, όπως τελικά προκύπτει.Βέβαια αυτό που ερευνούν τώρα οι γερμανικές αρχές αφορά «δουλειές» της τελευταίας 15ετίας. Σε αυτές εμπλέκονται:

• Συγκεκριμένα υπουργεία, όπως Δημόσιας Τάξης, Άμυνας, Μεταφορών.

• Συγκεκριμένη ΔΕΚΟ, ο ΟΤΕ.

• Στελέχη τα οποία είχαν αρμοδιότητες σχετιζόμενες με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004… Το τελευταίο σχετίζεται με το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, το περίφημο C4I για το οποίο πάρα πολλά έχουν λεχθεί και γραφτεί.

Υπενθυμίζουμε ότι η προμήθεια του συστήματος απο τη SAIG, όπου πρωταγωνιστικός ήταν ο ρόλος της SIEMENS, ξεκίνησε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Τότε, από τότε μάλλον, υπήρχαν καταγγελίες για σκανδαλώδη σύμβαση. Και οι καταγγελίες δεν αφορούσαν μόνο το ύψος της σύμβασης, αλλά και την αποτελεσματικότητα λειτουργίας του συστήματος. Μάλιστα το σύστημα επί της ουσίας δεν λειτούργησε.

Και μετά τις εκλογές του 2004 ανέλαβε να χειριστεί την υπόθεση ο τότε υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος τροποποίησε τη σύμβαση και τελικά το σύστημα αποπληρώθηκε.Σημειώνεται πάντως ότι ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης, του οποίου το όνομα έχει αρχίσει να διαρρέει σχετικά με τη SIEMENS, έκανε κατηγορηματική διάψευση.

Ωστόσο -και αυτό είναι χαρακτηριστικό του γενικότερου κλίματος- έχουν αρχίσει και διακινούνται ονόματα στελεχών του ΠΑΣΟΚ από… άσπονδους συντρόφους τους. Όπως επίσης έχουν αρχίσει και διακινούνται και ονόματα στελεχών της ΝΔ…Πολλή συζήτηση (…) επίσης έχει γίνει και για το σύστημα «ΕΡΜΗΣ», σύστημα επικοινωνιών των Ενόπλων Δυνάμεων…

Στην όλη υπόθεση διακινούνται ακόμα και ονόματα στελεχών του ΟΤΕ, ακόμα και συνδικαλιστών.Γεγονός είναι πως μέσα σε τρεις μήνες αναμένεται να βγουν πολλά στη φόρα. Απο τους Γερμανούς φυσικά.

.Ενώ χαρακτηριστικό της σύγχυσης που επικρατεί και της ονοματολογίας που σέρνεται είναι και η απάντηση που φέρεται να έδωσε πρώην υπουργός του οποίου το όνομα διακινείται:- Εγώ δεν πήρα τίποτα. Κοιτάξτε τον… (ανέφερε το όνομα μη πολιτικού προσώπου, αλλά σχετιζόμενου με υψηλότατο πολιτικό παράγοντα…) για να δείτε ποιανού ταμείο κρατάει!

Μέσα στη γενικότερη σύγχυση και ονοματολογία έχει αναφερθεί ακόμα και το όνομα πρώην υφυπουργού (του ΠΑΣΟΚ), ότι η σύζυγός του πήγε σε τράπεζα και έκανε ανάληψη κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!

Εμπλέκονται επίσης και το όνομα γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία, καθώς και ορισμένων δημοσιογράφων. Γεγονός είναι ότι δικαστική συνδρομή έχει ζητηθεί. Το θέμα βέβαια είναι πότε και πώς ζητήθηκε.

Και πάντως, επαναλαμβάνουμε, η εκτίμηση είναι ότι τελικά το σκάνδαλο θα καλυφθεί με δικομματική συναίνεση, διότι αλλιώτικα κινδυνεύει όλο το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα. Και αν ανοίξουν ως το τέλος οι ασκοί του Αιόλου, τότε η υπόθεση Ζαχόπουλου θα αποδειχθεί… πταίσμα μπροστά στη βόμβα μεγατόνων της SIEMENS!

παρον

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1203&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 03.02.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote