Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Νέα Υόρκη
Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
19.02.18

Νέα Υόρκη -Του Σάκη Σερέτη


Την αντίδραση τους ενάντια στον σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας ετοιμάζονται να δείξουν οι ομογενειακές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης και με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης και της Παμμακεδονικής ένωσης Αμερικής , προετοιμάζουν συλλαλητήριο σε χώρο που βρίσκεται κοντά στο κτήριο του ΟΗΕ στο Μανχάταν.

 

Η 25η Μαρτίου 2018 ήταν η αρχική ημερομηνία που κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο σαν ημέρα διεξαγωγής του συλλαλητηρίου , ωστόσο κατά την διάρκεια της πρόσφατης (02/15/18) Πανομογενειακής συνεδρίασης για την παρέλαση , ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Π. Γαλάτουλα, η διεξαγωγή του συλλαλητηρίου την 18η Μαρτίου, προκειμένου να μην «απουσιάζει ο κλήρος που ήταν πάντα μπροστάρης σε εθνικά θέματα » από αυτή την συγκέντρωση, καθόσον την 24η Μαρτίου επίκειται η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Σικάγου , όπου θα παρευρίσκεται ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και μεγάλη μερίδα του κλήρου.

Παράλληλα το Σάββατο 25 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση των Ελλήνων στην Φιλαδέλφεια και ήταν και αυτός ένας ακόμη λόγος που συνέβαλλε στην αλλαγή της αρχικής ημερομηνίας του συλλαλητηρίου.

Πάντως παρά την αλλαγή ημερομηνίας του συλλαλητηρίου , δεν προκύπτει μέχρι στιγμής η συμμετοχή του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου , καθόσον σε ερώτηση του γράφοντος προς τον κ. Γαλάτουλα σχετικά με την συμμετοχή του αρχιεπισκόπου , δεν δόθηκε θετική απάντηση, όπως επίσης δεν υπάρχουν ακόμα ανακοινώσιμα τα ονόματα των ομογενειακών οργανώσεων που θα συμμετέχουν , καθώς επίσης και το ανάλογο δελτίο τύπου .

Για την ιστορία χρειάζεται να αναφερθεί, ότι στο προηγούμενο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον το 1993 με την συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ομογενών ,κεντρικός ομιλητής ήταν ο αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιάκωβος καθώς επίσης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Π.Κοσμόπουλος.