Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow Συνεδριάζει την Καθαρά Δευτέρα το Eurogroup - Οι εκκρεμότητες και η δόση
Συνεδριάζει την Καθαρά Δευτέρα το Eurogroup - Οι εκκρεμότητες και η δόση Εκτύπωση E-mail
19.02.18

Συνεδριάζει την Καθαρά Δευτέρα το Eurogroup - Οι εκκρεμότητες και η δόση - Media Την Καθαρά Δευτέρα συνεδριάζει το Eurogroup, στις Βρυξέλλες, για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τη δόση για την Ελλάδα, στον απόηχο αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο Fitch.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης «η πλήρης εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης οικονομικής βοήθειας που είναι διαθέσιμη στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας».

Την περασμένη Πέμπτη αξιωματούχος της Ευρωζώνης είχε δηλώσει πως η εκταμίευση θα αποφασιστεί σύντομα, ωστόσο ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει αν αυτό θα συμβεί τη Δευτέρα εξαιτίας των τριών ζητημάτων που παραμένουν ανοικτά.

Όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, οι τρεις εκκρεμότητες αφορούν την πώληση του ΔΕΣΦΑ, το θέμα του Ελληνικού και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Για τα τρία αυτά ζητήματα θα πρέπει να δοθεί το «πράσινο φως» από τους θεσμούς, προκειμένου να κινηθεί στη συνέχεια η διαδικασία της εκταμίευσης.

www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12025&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 06.02.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων