Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ο δισεκατομμυριούχος «σεφ του Πούτιν» στο επίκεντρο του FBI
Ο δισεκατομμυριούχος «σεφ του Πούτιν» στο επίκεντρο του FBI Εκτύπωση E-mail
18.02.18

Δεκατρείς Ρώσοι και τρεις εταιρείες κατηγορούνται από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ενόρκων των ΗΠΑ για ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016. Τρεις από αυτούς κατηγορούνται επίσης για τραπεζική απάτη και πέντε για κλοπή ταυτότητας με επιβαρυντικά στοιχεία.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ , ήδη από το 2014 Ρώσοι υπήκοοι εισήλθαν στις ΗΠΑ και, αποκρύπτοντας την πραγματική τους ταυτότητα, συγκέντρωσαν πληροφορίες, διοργάνωσαν πολιτικές συγκεντρώσεις - και μάλιστα πλήρωναν τους Αμερικανούς για να βοηθήσουν στο πολιτικό «σαμποτάζ» τους.

Όλο αυτό φέρεται να ήταν υπό την αιγίδα ενός Πρακτορείου Διαδικτυακών Ερευνών με έδρα την Αγία Πετρούπολη και ύποπτους δεσμούς με το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία αρνείται τις κατηγορίες, με τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, να δηλώνει σήμερα -στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια- ότι όλα αυτά είναι «ανοησίες» και οι δηλώσεις των αμερικανικών αρχών «αλληλοσυγκρουόμενες».

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα ότι το επιτελείο του δεν προέβη σε καμία παράνομη ενέργεια και δεν υπήρξε καμία συμπαιγνία με τη Ρωσία, ενώ ο σύμβουλός του σε θέματα εθνικής ασφάλειας, υποστράτηγος Μακμάστερ, δήλωσε ότι υπάρχουν «πραγματικά αδιάψευστες αποδείξεις» εναντίον του Κρεμλίνου.

«Η Ρωσία θα πρέπει να επανεκτιμήσει όσα μηχανεύεται γιατί απλώς δεν λειτουργούν», είπε και επισήμανε ότι Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί συγκροτούν ενιαίο μέτωπο για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο 56χρονος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Εβγκένι Πριγκόζιν που πρόσκειται στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον οποίο «βλέπει» το FBI πίσω από αυτή τη «συμπαιγνία».

Ο αποκαλούμενος από ρωσικά ΜΜΕ «σεφ του Πούτιν» υπήρξε ιδιοκτήτης του αγαπημένου εστιατορίου του Ρώσου προέδρου στην Αγία Πετρούπολη προτού του δοθούν κρατικές συμβάσεις τροφοδοσίας πολλών δισεκατομμυρίων λιρών, μεταξύ των οποίων κέτερινγκ για τον ρωσικό στρατό, σχολεία στη Μόσχα αλλά και για την προεκλογική εκστρατεία του Μεντβέντεφ το 2008.

Κατά τον Μιούλερ, οι επιχειρήσεις του Πριγκόζιν -μεταξύ των οποίων η Concord Management and Consulting και η Concord Catering- έφτασαν να έχουν μηνιαίο προϋπολογισμό ύψους 1,25 εκατ. δολαρίων για μισθούς και μπόνους.

Μιλώντας χθες στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ο Πριγκόζιν δήλωσε σε ειρωνικό τόνο: «Οι Αμερικανοί είναι πραγματικά εντυπωσιακοί άνθρωποι, βλέπουν ό,τι θέλουν να δουν. Έχω μεγάλο σεβασμό γι ' αυτούς. Αν θέλουν να δουν τον διάβολο ας τον δουν».

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12022&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 18.02.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote