Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Απλά μαθήματα σκανδαλολογίας
Απλά μαθήματα σκανδαλολογίας Εκτύπωση E-mail
16.02.18

Novartis Οι έμπειροι δημοσιογράφοι που καθημερινά «ανακρίνουν» κυρίως τον Αδ. Γεωργιάδη και τον Α. Λοβέρδο ξεχνούν να θέσουν ορισμένα ερωτήματα, ενώ παράλληλα μοιάζει να αγνοούν βασικές πτυχές που απορρέουν πάντα από υποθέσεις υπαρκτών σκανδάλων και ειδικά εκείνων που «σκοντάφτουν» σε πολιτικά πρόσωπα άσχετα από την εξέλιξή τους στις δικαστικές αίθουσες ή στις προανακριτικές επιτροπές της Βουλής.

Σε μερικά αποσπασματικά αλλά καθημερινά ερωτήματα ή και σε μη ερωτήματα και παραδοχές αξίζει να δοθούν καθαρές απαντήσεις που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.
1 Είναι δυνατόν μάρτυρες «κουκουλοφόροι» να αποτελούν το μοναδικό στοιχείο με το οποίοι φτάνουν σήμερα να κατηγορούνται πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί;

Οχι βέβαια! Δεν αρκεί ποτέ η μαρτυρία προστατευόμενου μάρτυρα για να οδηγήσει σε οποιαδήποτε καταδίκη οποιονδήποτε. Χρειάζονται κι άλλα αποδεικτικά στοιχεία, μαρτυρίες, διασταυρώσεις, καταθέσεις, έγγραφα, ενώ όλα συνεκτιμώνται προκειμένου να οδηγηθεί η Δικαιοσύνη ή η προανακριτική στην απαγγελία ή όχι κατηγοριών.

Η δικογραφία ξεπερνάει τις 200.000 σελίδες ενώ οι έρευνες συνεχίζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ.
2 Είναι αίσχος να κατηγορούνται πρώην κυβερνητικοί παράγοντες για μίζες.

Λάθος, μέχρι σήμερα δεν κατηγορείται κανείς. Η δικογραφία που εστάλη στη Βουλή δεν είναι κατηγορητήριο, όπως υπαινίσσονται οι «θιγόμενοι».

Οι εισαγγελείς λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών ήταν υποχρεωμένοι να στείλουν τη δικογραφία εφόσον σκόνταψε σε πολιτικά πρόσωπα.
3 Είναι ένα διεθνές σκάνδαλο με αθέμιτες πρακτικές της φαρμακευτικής που έλαβε χώρα σε πολλά κράτη και αυτό που προέχει είναι να αποζημιωθεί το Δημόσιο.

Λάθος! Το Δημόσιο μόνο από την πολιτική τιμών (2000-2015) στο φάρμακο έχασε 23 δισ. Τις τιμές ας μην ξεχνάμε ότι σε μεγάλο βαθμό τις καθόριζε η Ελλάδα και είχαν επιπτώσεις και στις άλλες χώρες. Τις αποφάσεις όμως τις έπαιρναν υπουργοί και φορείς εποπτευόμενοι από υπουργούς Υγείας.

Πέρα λοιπόν από τις ευθύνες των γιατρών για αθρόες συνταγογραφήσεις, ο καθορισμός των τιμών βαραίνει τις ηγεσίες και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων ακόμα κι αν τις αποφάσεις τις έπαιρναν χωρίς κανένα χρηματικό αντάλλαγμα.
4 Οι μίζες και τα δωράκια στους γιατρούς και κυρίως στις μιντιακές διαφημιστικές εξέθρεψαν το σκάνδαλο και έφτασε η ζημιά σε τέτοια έκταση.

Λάθος! Τα συνολικά 23 δισ. (τρία δισ. μόνο για τη Novartis) είναι ζημιά του Δημοσίου κι όχι μίζες. Οι μίζες και τα δωράκια είναι εξτρά!
5 Η σκευωρία εξυφάνθηκε στα υπόγεια του Μαξίμου και οι εισαγγελείς (στην καλύτερη περίπτωση) είναι θύματά της.

Ακόμα κι αν το Μαξίμου έστηνε μια τόσο άθλια σκευωρία, τόσο οι εισαγγελείς στην Ελλάδα έχοντας συντάξει δικογραφία εκατοντάδων χιλιάδων σελίδων όσο και οι αρχές που διερευνούν το σκάνδαλο στις ΗΠΑ θα ήταν κάπως δύσκολο να καταπιούν αμάσητες τις κατασκευές ή να δεχτούν εντολές!

Οι αρνητικές μέχρι τώρα αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τις περισσότερες νομοθετικές πρωτοβουλίες της εκτελεστικής εξουσίας μάλλον αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο.

Τι λέει ο αρχηγός της Ν.Δ.

    "Το κράτος δικαίου βάλλεται βάναυσα από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Δεν θα του επιτρέψω να παριστάνει τον τιμητή της κάθαρσης, όταν εκείνος ήταν που έδινε μάχες για να μη μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη"

Κ. Μητσοτάκης

Μάλλον του διαφεύγει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε μάχες για να μη μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία και το φάρμακο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να μην περικοπούν τα ακριβά και αποτελεσματικά φάρμακα από τις λίστες και να συνεχίσουν να παρέχονται κι όχι να αγοράζονται από τους ασθενείς (ασφαλισμένους και ανασφάλιστους) που τα είχαν ανάγκη.

   " Οσοι μετέχουν σε αυτή τη βρόμικη επιχείρηση θα λογοδοτήσουν σύντομα ενώπιον του ελληνικού λαού, αλλά και της ελληνικής Δικαιοσύνης. Οι δημοκρατικοί θεσμοί είναι πολύ πιο ισχυροί από αυτούς που επιδιώκουν να τους υπονομεύσουν. Το κράτος δικαίου πάντα επιβάλλεται στο παρακράτος "

Κ. Μητσοτάκης

Τι εννοεί ο Κ. Μητσοτάκης; Οτι θα λογοδοτήσουν οι εισαγγελείς Διαφθοράς, που συντάσσουν τις δικογραφίες και θα απαγγείλουν κατηγορίες, στη Δικαιοσύνη; Τι είδους εκφοβισμός είναι αυτός και τι είδους απειλή άραγε;

Τέλος όμως, όσο κι αν είναι πολύ νέος ο Κ. Μητσοτάκης, θα όφειλε να έχει ακούσει ή έστω διαβάσει ότι πολλές φορές στο παρελθόν συγκεκριμένο παρακράτος με τους μηχανισμούς του επιβλήθηκε στο κράτος δικαίου.

Την τελευταία δε φορά αυτό κράτησε επτά χρόνια. Το παρακράτος ανέτρεψε συχνά εκλεγμένες κυβερνήσεις. Θα το επιχειρήσει και σήμερα;

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12018&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote