Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Δικηγόρος προστατευόμενων μαρτύρων για Novartis: «Στις ΗΠΑ τους αποκαλούν ήρωες, ντροπή που εδώ τους
Δικηγόρος προστατευόμενων μαρτύρων για Novartis: «Στις ΗΠΑ τους αποκαλούν ήρωες, ντροπή που εδώ τους Εκτύπωση E-mail
08.02.18

O συνήγορος υποστήριξης των πληροφοριοδοτών της αμερικανικής κυβέρνησης αναφορικά με την υπόθεση της Novartis, Παύλος Σαράκης, μίλησε το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Όπως εξήγησε, οι πελάτες του ήταν εκείνοι που «έδειξαν το δρόμο, ως ενάγοντες, στους 3 μάρτυρες προστασίας των ελληνικών Αρχών».

«Η Novartis έλεγχε την πληροφόρηση και χειραγωγούσε το πολιτικό σύστημα, γιατί έχοντας κυρίαρχη θέση στη χώρα μας είχε τεράστια οφέλη παγκοσμίως. Η τιμολόγηση στην Ελλάδα, διαμορφώνει τιμές φαρμάκων μέχρι τη Βραζιλία, άρα είναι τεράστιο το ενδιαφέρον για τις αμερικανικές Αρχές, που εποπτεύουν και παρακολουθούν κάθε εξέλιξη γιατί θεωρούν την υπόθεση δική τους, αν και το έγκλημα έγινε στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Σαράκης και προσέθεσε: «οι Αμερικανοί εισαγγελείς αποκαλούν ήρωες στη μάχη της διαφθοράς τους εκεί πληροφοριοδότες, ντροπή που εδώ τους λέμε κουκουλοφόρους».


«Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε, όταν τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες πήγαν στο FBI κι έδωσαν το 2014 τα πρώτα στοιχεία, βάσει αμερικανικού νόμου για αθέμιτες πρακτικές εταιριών που είναι στο αμερικανικό χρηματιστήριο (…) το 2014 ήταν δύο τα στελέχη της Novartis που συνέταξαν δικόγραφο κι έτσι ξεκίνησε η έρευνα για 29 χώρες, ενώ προστέθηκε και ο τρίτος μάρτυρας, το 2017», ανέφερε ο κ. Σαράκης που συμπλήρωσε:

«Υπάρχουν τρεις πληροφοριοδότες της αμερικανικής κυβέρνησης και άλλοι τρεις προστατευόμενοι που έδωσαν στοιχεία στις ελληνικές Αρχές. Οι συγκεκριμένοι μάρτυρες έδειξαν πολύ ψηλά, σε πολιτικά πρόσωπα, ονόματα διευθύνσεις και τραπεζικούς λογαριασμούς».

Ο κ. Σαράκης αποκάλυψε πως στην ελληνική Βουλή διαβιβάστηκαν μόνο οι καταθέσεις μαρτύρων των ελληνικών Αρχών και όχι στοιχεία από τους άλλους τρεις πληροφοριοδότες των αμερικανικών Αρχών. Όπως εξήγησε, η ελληνική έρευνα ξεκίνησε ζητώντας τη συνδρομή της αμερικανικής κυβέρνησης, με βάση διαρροή, τον Δεκέμβριο του 2016.

«Θεωρώ ότι έχουν δοθεί τα πάντα (…) Λένε οι ΗΠΑ, σας παρέχουμε στοιχεία, αλλά η υπόθεση πρέπει να φτάσει ως το τέλος και τα στοιχεία να μη διαρρεύσουν», κατέληξε ο κ. Σαράκης.

www.real.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12000&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote