Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στρεψοδικία κατά Βρετανών για να χτυπήσει το ObamaCare
Στρεψοδικία κατά Βρετανών για να χτυπήσει το ObamaCare Εκτύπωση E-mail
06.02.18

Ντόναλντ Τραμπ Την οργή των αρμόδιων Βρετανών αξιωματούχων προκάλεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς στην προσπάθειά του να αποδομήσει το σύστημα υγείας που έφτιαξε ο Μπαράκ Ομπάμα, τα έβαλε με το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Twiiter, «οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να προωθήσουν ένα σύστημα υγεία που να απευθύνεται σε όλους, όταν χιλιάδες Βρετανοί κάνουν συλλαλητήριο για τι το δικό τους σύστημα υγείας διαλύθηκε και είναι αναποτελεσματικό. Οι Δημοκρατικοι θέλουν να αυξήσουν τους φόρους για να φτιάξουν ένα κακό και απρόσωπο σύστημα υγείας. Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε!».

Τα σχόλια αυτά έγιναν μετά τη μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο το Σάββατο, με βασικό αίτημα να αυξηθεί η χρηματοδότηση για το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), που λόγω οικονομικών προβλημάτων αντιμετωπίζει σοβαρές πιέσεις και καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των ασθενών, ακόμη και στα επείγοντα των νοσοκομείων.

Φυσικά, η στρεψοδικία Τραμπ, προσφιλής μέθοδος για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, είχε στόχο το σύστημα υγεία του προκατόχου του, Μπαράκ Ομπάμα, το οποίο σταδιακά προσπαθεί να αποδομήσει και να καταργήσει.

Ωστόσο, γίνεται η αφορμή για μια ακόμη σύγκρουση με τη Βρετανία, που σχεδιάζει να την επισκεφθεί εντός του έτους, οι σχέσεις του με την οποία διαταράχθηκαν πολύ σοβαρά πρόσφατα, όταν αναπαρήγαγε τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο μιας ακροδεξιάς και ρατσιστικής ομάδας (Britain First), αλλά και με τις θέσεις του για την κλιματική αλλαγή, τη μετανάστευση και άλλα θέματα.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Τζέρεμι Χαντ, έκανε μια οργισμένη ανακοίνωση, λέγοντας ότι είναι «υπερήφανος για το NHS» απορρίπτοντας τον ισχυρισμό ότι καταρρέει.

«Μπορεί να εντιμετωπίζουμε προκλήσεις, αλλά είμαι υπερήφανος που προέρχομαι από τη χώρα που εφηύρε την καθολική ασφαλιστική κάλυψη – όλοι έχουμε περίθαλψη, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο του τραπεζικού μας λογαριασμού».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν είπε ότι οι Βρετανοί «αγαπούν το NHS» και οι δηλώσει Τραμπ είναι απόλυτα εσφαλμένες.

Από τη δική τους πλευρά, οι οργανωτές του συλλαλητηρίου του Σαββάτου, οι ομάδες «Λαϊκή Συνέλευση» (People's Assembly) και «Ομάδες Εκστρατείας για την Υγεία» (Health Campaigns Together) απάντησαν στον Ντόναλντ Τραμπ:

«Διαφωνούμε με τη διχαστική και εσφαλμένη ρητορική σου. Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε».

Και εξήγησαν ότι το συλλαλητήριο έγινε για να δείξουν την υποστήριξη τους στην καθολική και πλήρη ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη των πολιτών, η οποία θα είναι δωρεάν και θα χρηματοδοτείται μέσω του φορολογικού συστήματος.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11993&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων