Σύνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Εκαναν «υπουργό» τον τουρκοκύπριο διαπραγματευτή Εκτύπωση E-mail
03.02.18

Εκαναν «υπουργό» τον τουρκοκύπριο διαπραγματευτή Το χαρτοφυλάκιο του «υπουργού» Οικονομίας και Ενέργειας αναλαμβάνει ο τουρκοκύπριος διαπραγματευτής, Οζντίλ Ναμί, στη νέα τετρακομματική «κυβέρνηση» που σχηματίστηκε την Παρασκευή στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, μετά τις «βουλευτικές εκλογές» της 7ης Ιανουαρίου.

Στον «κυβερνητικό» συνασπισμό μετέχουν το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ), το Κόμμα του Λαού του Κουντρέτ Οζερσάι, το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας (TDP) του Τζεμάλ Οζγιγίτ και το Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς.

Το «υπουργικό συμβούλιο» εγκρίθηκε από τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. «Πρωθυπουργός» είναι ο αρχηγός του ΡΤΚ. Τουφάν Ερχιουρμαν, «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός Εξωτερικών» ο αρχηγός του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι, «υπουργός Εθνικής Παιδείας και Πολιτισμού», ο Τζεμάλ Οζγιγίτ, «υπουργός Δημοσιονομικών», ο Σερντάρ Ντενκτάς.

Εκτός «κυβέρνησης» ο νικητής των «εκλογών»

Ο κ. Ερχιουρμαν είπε ότι, σύμφωνα με το «σύνταγμα», το «κυβερνητικό πρόγραμμα» πρέπει να αναγνωσθεί και να εγκριθεί από τη «βουλή» εντός μίας εβδομάδας από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας «κυβέρνησης». Το πιθανότερο είναι αυτό να συμβεί την ερχόμενη Παρασκευή, σημείωσε.

Σε ερώτηση για την υπουργοποίηση Ναμί, ο οποίος ανήκει στο ΡΤΚ, ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι διαβουλεύθηκαν γι' αυτό με τον τουρκοκύπριο ηγέτη και είναι θέμα του κ. Ακιντζί εάν θα διορίσει κάποιον άλλο διαπραγματευτή, ή θα περιμένει να δει τις εξελίξεις σε σχέση με τη διαδικασία των συνομιλιών. Αλλά, σημείωσε, ο κ. Ναμί θα είναι μόνο «υπουργός».

Εκτός «κυβέρνησης» έμεινε το κόμμα της τουρκοκυπριακής Δεξιάς (Κόμμα Εθνικής Ενότητας), το οποίο αναδείχθηκε πρώτο στις «εκλογές».

www.tanea.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11984&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 03.02.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων