Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε και ο Νο2 του FBI
Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε και ο Νο2 του FBI Εκτύπωση E-mail
30.01.18

Άντριου ΜακΚέιμπ Ακόμη ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του FBI φαίνεται ότι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση εξαιτίας πολιτικών πιέσεων και της κριτικής που του ασκούσε ο Λευκός Οίκος. Πρόκειται για τον Νο2 του οργανισμού, Άντριου ΜακΚέιμπ, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του λίγους μόνο μήνες πριν συνταξιοδοτηθεί από το FBI.

Η παραίτηση, η οποία ακόμη δεν έχει αιτιολογηθεί, ήρθε μόλις μία εβδομάδα μετά τη διαρροή πληροφορίας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επιθυμούσε την απομάκρυνσή του και ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο νέος επικεφαλής του FBI, Κρίστοφερ Ράι, που αντικατέστησε τον αποπεμφθέντα Τζέιμς Κόμεϊ, φέρεται να δηλώνει ότι προτιμούσε να παραιτηθεί ο ίδιος παρά να απολύσει τον υφιστάμενό του, πράγμα που του ζητούσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς.

Ο Λευκός Οίκος, μέσω της εκπροσώπου του προέδρου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του προέδρου στην παραίτηση ΜακΚέιμπ.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Τραμπ συχνά τον κατακεραύνωνε με αναρτήσεις στο Twitter, κατηγορώντας τον για τις σχέσεις της συζύγου του με την Χίλαρι Κλίντον, καθώς είχε θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα των Δημοκρατικών στην πολιτεία της Βιρτζίνια.

Η παραίτηση πάντως έχει τη σημασία της δεδομένου ότι ο ΜακΚέιμπ είχε αντικαταστήσει προσωρινά τον Τζέιμς Κόμεϊ, έως ότου οριστεί ο αντικαταστάτης του, και είχε επιβλέψει τις έρευνες για την υπόθεση της ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο ΜακΚέιμπ, πάντως, είχε αποσυρθεί από την έρευνα του FBI για την υπόθεση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον μία εβδομάδα πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, που αρκετοί επικριτές του λένε ότι ήταν αργά.

Κοινοβουλευτικές εκλογές Ρεπουμπλικάνων έχουν ξεκινήσει έρευνα για να ελέγξουν πιθανή συγκάλυψη της υπόθεσης με τα e-mail της Χίλαρι Κλίντον, δείχνοντας ευνοϊκή συμπεροφορά έναντί της.

Από την άλλη πλευρά, οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι όλες αυτές οι έρευνες δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια των Ρεπουμπλικάνων να αποσπάσουν την προσοχή από την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ για την εμπλοκή στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Τραμπ στην υπόθεση με την πιθανή παρέμβαση της Ρωσία στις προεδρικές εκλογές.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11973&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote