Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ντ. Τραμπ σε Ρ. Ερντογάν: Περιόρισε τον τουρκικό στρατό στη Συρία, αλλιώς θα συγκρουστούμε
Ντ. Τραμπ σε Ρ. Ερντογάν: Περιόρισε τον τουρκικό στρατό στη Συρία, αλλιώς θα συγκρουστούμε Εκτύπωση E-mail
25.01.18

Ντ. Τραμπ σε Ρ. Ερντογάν: Περιόρισε τον τουρκικό στρατό στη Συρία, αλλιώς θα συγκρουστούμε Στα ύψη φαίνεται πως βρίσκεται η διπλωματική αντιπαράθεση μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ, με αφορμή την στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στο κουρδικό καντόνι Αφρίν, στα εδάφη της Συρίας.

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε μια ιδιαίτερα έντονη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, προειδοποιώντας τον «να επιδείξει προσοχή και να αποφύγει ενέργειες που ενδεχομένως να προκαλέσουν σύγκρουση μεταξύ των τουρκικών και των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων».

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ διαμήνυσε στον Ερντογάν πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία ενδεχομένως να θέσουν εν αμφιβόλω τους κοινούς στόχους ΗΠΑ – Τουρκίας στην περιοχή, κάλεσε την Άγκυρα να αποκλιμακώσει τη βία και να αποφύγει τους βομβαρδισμούς σε περιοχές αμάχων.

Η σαφής προειδοποίηση του Ντ. Τραμπ έρχεται στον απόηχο της έκκλησης των Κούρδων προς τις ΗΠΑ για βοήθεια έναντι των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Τουρκίας. Παρά το γεγονός ότι ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια συνοριακή δύναμη 30.000 ανδρών –κυρίως μαχητών της YPG– στο βόρειο τμήμα της Συρίας, οι Κούρδοι θεωρούν ότι η Ουάσινγκτον σιωπά μπροστά στην τουρκική επιχείρηση. «Οι Κούρδοι πολέμησαν το Ισλαμικό Κράτος για να υπερασπιστούν όλο τον κόσμο, συντονίστηκαν με τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ. Τώρα οι ΗΠΑ σιωπούν και είναι απογοητευτικό», είπε στο Reuters ο Όμαρ Μάχμουντ, μέλος της YPG από την Ταλ Ταμρ.

Σημειώνεται πως έχει κυρηθχεί γενική επιστράτευση στο συριακό Κουρδιστάν.

www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11961&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote