Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Διαψεύδει τα σενάρια η κυβέρνηση
Διαψεύδει τα σενάρια η κυβέρνηση Εκτύπωση E-mail
01.02.08
Πολιτική όξυνση έχει προκαλέσει η ανεξαρτητοποίηση του Κ. Κουκοδήμου, η οποία έφερε την κυβέρνηση σε κατάσταση οριακής πλειοψηφίας στην Βουλή.

Ο προβληματισμός για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και τα σενάρια για μετακινήσεις βουλευτών, που έθρεψε η διαγραφή της Ν. Αθήνη από το ΛΑΟΣ, αποτυπώνεται στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ακόμη και προς τον πρωθυπουργό αλλά και στην γενικότερη πολιτική αντιπαράθεση.
Κ. Καραμανλής: «η κυβέρνηση έχει και νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή»
Με την δήλωση «η κυβέρνηση έχει και νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή» απάντησε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην ερώτηση δημοσιογράφων, αν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και αν η κυβέρνηση είναι ισχυρή με 151 βουλευτές, μετά την ανεξαρτητοποίηση Κουκοδήμου. «Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, προχωρούμε με συνέπεια στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος», συμπλήρωσε ο Κ. Καραμανλής.
"Δεν τίθεται θέμα εκλογών", απάντησε ο Θ. Ρουσόπουλος σε ερώτηση σχετική με σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Θ. Ρουσόπουλος: Δεν είναι συγκοινωνούντα δοχεία οι ΚΟ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.
«Ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος πήρε την απόφασή του. Η κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτη στην υλοποίηση του έργου της, για το οποίο έλαβε πρόσφατα ισχυρή λαϊκή εντολή». "Δεν τίθεται θέμα εκλογών", είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Ρουσόπουλος σε ερώτηση σχετική με σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ενώ σε παρεμφερείς ερωτήσεις παρέπεμψε στη δήλωση του πρωθυπουργού έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Με αφορμή άλλη σχετική ερώτηση ο εκπρόσωπος τόνισε ότι η συνοχή της ΚΟ της ΝΔ είναι δεδομένη,ενώ ερωτηθείς αν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από την ανεξαρτητοποίηση του Κ. Κουκοδήμου παρέπεμψε στη χθεσινή του δήλωση και πρόσθεσε ότι κάθε βουλευτής είναι ελεύθερος να αποφασίζει για τις πράξεις του. Σε άλλη ερώτηση αν η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Πιερίας επηρεάζει στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης απάντησε κατηγορηματικά "όχι" και παρέπεμψε επίσης στις σχετικές δηλώσεις του κ. Καραμανλή.

Όσο για το πότε θα ψηφιστεί το ασφαλιστικό, δήλωσε ότι θα αποφασιστεί σε συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής και σημείωσε ότι η αρμόδια υπουργός έχει προχωρήσει σε πολλές συζητήσεις, συνεχίζοντας το έργο του προηγούμενου υπουργού Απασχόλησης.

Σε ερώτηση αν είναι συγκοινωνούντα δοχεία οι ΚΟ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ απάντησε αρνητικά. Στην ίδια απάντηση παρέπεμψε όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο προσχώρησης της κ. Αθήνη στην ΚΟ της ΝΔ, ενώ για τις φήμες που μιλούν για τηλεφωνική επικοινωνία του Κ. Κουκοδήμου με τον Γ. Καρατζαφέρη πριν ο πρώτος πάρει την απόφασή του, ανέφερε ότι δεν το γνωρίζει και ότι είναι θέμα που αφορά το βουλευτή.

Γ. Παπανδρέου: σε απόλυτο αδιέξοδο έχει περιέλθει η χώρα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τους Ευρωβουλευτές του Κινήματος με τους οποίους συζήτησε και τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Σε δηλώσεις του έκανε λόγο για απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα, ενώ μίλησε και για οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης. Επίσης είπε ότι η κυβέρνηση έχει οδηγήσει στην απαξίωση των θεσμών και εκτίμησε ότι η ανεξαρτητοποίηση του κ. Κ. Κουκοδήμου έγινε για τη συσκότιση.

Αλ. Αλαβάνος: κυβέρνηση των 152, των 150 ή των 151;
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος έθεσε θέμα δυσπιστίας του λαού απέναντι στη ΝΔ όταν μιλώντας στη Βουλή αναρωτήθηκε: "Τι κυβέρνηση είστε; Των 152, των 151,των 150 βουλευτών; Κυβέρνηση που βουλευτές σας πήγαν στο ΛΑΟΣ; Κυβέρνηση που περιμένει να πάρει βουλευτές από το ΛΑΟΣ; Που ενδεχομένως είναι σε διεργασία με άλλα κόμματα εδώ μέσα".

Πρ. Παυλόπουλος: «ιδού η Ρόδος...»
Απαντώντας ο Πρ. Παυλόπουλος είπε ότι η εμπιστοσύνη του λαού προς την κυβέρνηση διαπιστώνεται στη Βουλή και ότι "όποιος θέλει και θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα εμπιστοσύνης,ιδού η Ρόδος...".

Γ. Καρατζαφέρης
Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γ. Καρατζαφέρης είπε ότι το κόμμα του δεν έχει σχέση με ό,τι κάνει η ΝΔ.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1192&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote