Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πολύνεκρες επιθέσεις στη Βαγδάτη
Πολύνεκρες επιθέσεις στη Βαγδάτη Εκτύπωση E-mail
01.02.08
Τουλάχιστον 64 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 107 τραυματίστηκαν σε δυο βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή σε δυο αγορές της Βαγδάτης, ανακοίνωσαν πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.
Αρχικά, έκρηξη βόμβας που ήταν τοποθετημένη σε χαρτοκιβώτιο μεταφοράς πτηνών σημειώθηκε στην πολυσύχναστη υπαίθρια αγορά οικόσιτων ζώων αλ-Γαζίλ, στο κέντρο της Βαγδάτης, ενώ η δεύτερη ομβιστική επσε μια αγορά πτηνών στο νότιο τμήμα της πόλης.

 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ασθενοφόρα προσπαθούν με δυσκολία να φθάσουν στο σημείο της επίθεσης στην αγορά αλ-Γαζίλ που είναι γεμάτη από κόσμο. 

Μακάβριος απολογισμός


Τουλάχιστον 541 Ιρακινοί -463 πολίτες, 22 στρατιώτες και 56 αστυνομικοί - έχασαν τη ζωή τους τον Ιανουάριο σε συγκρούσεις σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία από τα υπουργεία Εσωτερικών, Άμυνας και Υγείας.

Τα στοιχεία αυτά, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, δείχνουν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι ο μικρότερος από τον Φεβρουάριο του 2006, όταν σημειώθηκε η επίθεση εναντίον μαυσωλείου στη Σαμάρα, που πυροδότησε το κύμα αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα σε σιίτες και σουνίτες.

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη ιστοσελίδα www.icasualties.org, που καταγράφει τα θύματα ανάμεσα σε αμερικανούς και ιρακινούς από πληροφορίες του τύπου, 554 Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο μήνα: 485 πολίτες και 69 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Μετά την επίθεση στη Σαμάρα, η ιρακινοί κυβέρνηση αρνείται να καταγράψει τον αριθμό των θυμάτων και η αμερικανική διοίκηση δεν καταγράφει τις απώλειες ανάμεσα στους ιρακινούς πολίτες.

Συνολικά 810 άνθρωποι τραυματίστηκαν τον Ιανουάριο, σύμφωνα πάντα με στοιχεία των τριών υπουργείων.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ιρακινοί έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράκ από τον Μάρτιο του 2003, σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας δημοσκοπήσεων Opinion Research Business (ORB).

Ανάμεσα στον Μάρτιο του 2003 και τον Ιούνιο του 2006, 120 Ιρακινοί πεθαίνουν από "βίαιο θάνατο" κάθε ημέρα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας,

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1190&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote