Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Η ρητορική των ΗΠΑ αυξάνει την ένταση με τη Β. Κορέα»
«Η ρητορική των ΗΠΑ αυξάνει την ένταση με τη Β. Κορέα» Εκτύπωση E-mail
27.12.17

Σεργκέι Λαβρόφ Τηλεφωνική συνομιλία είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, και ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, με θέματα από τη διεθνή ατζέντα. Ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη συνομιλία τους χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την επιθετική ρητορική της Ουάσιγκτον στο θέμα της Βόρειας Κορέας, επισημαίνοντας ότι είναι αυτή που αυξάνει την ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Ρεξ Τίλερσον, «συμφώνησαν ότι η ανάπτυξη του πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας παραβιάζει τους όρους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Εντούτοις, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επισήμανε για μία ακόμη φορά ότι «είναι απαράδεκτο να κλιμακώνεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο εξαιτίας της επιθετικής ρητορικής της Ουάσιγκτον προς την Πιονγκγιάνγκ και της ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή».

Τόνισε δε ότι είναι «ανάγκη να υπάρξει σύντομα μια μετάβαση από τη γλώσσα των κυρώσεων στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων».

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης τη συριακή κρίση και την κατάσταση στην Ουκρανία.
Νέες κυρώσεις

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να επιβάλουν κυρώσεις σε βάρος δύο Βορειοκορεατών οι οποίοι εμπλέκονται στο βαλλιστικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.

Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, οι νέες κυρώσεις επιβάλλονται στους Κιμ Γιονγκ Σικ και Ρι Πιονγκ Τσολ, «επικεφαλής των βαλλιστικών προγραμμάτων» της Βόρειας Κορέας, και «εντάσσονται στην εκστρατεία άσκησης των μέγιστων πιέσεων με στόχο να απομονωθεί η Βόρεια Κορέα και να διασφαλιστεί ότι θα αποπυρηνικοποιηθεί πλήρως».

Επισημαίνεται δε ότι αυτές οι ενέργειες είναι σύμφωνες με το «ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που εγκρίθηκε την Παρασκευή, το οποίο προβλέπει την επιβολή νέων αυστηρότερων κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα με στόχο να μπει ένα τέλος στις δυνατότητές της να συγκεντρώνει παράνομα κεφάλαια».

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11894&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote