Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Χριστουγεννιάτικη αγορά με ελεύθερους σκοπευτές στο Βερολίνο ένα χρόνο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα
Χριστουγεννιάτικη αγορά με ελεύθερους σκοπευτές στο Βερολίνο ένα χρόνο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα Εκτύπωση E-mail
19.12.17

snipers Σαν σήμερα πριν από έναν χρόνο η Γερμανία γνώρισε για πρώτη φορά την ισλαμιστική τρομοκρατία. Ένας 24χρονος Τυνήσιος οδήγησε το κλεμμένο φορτηγό του πάνω στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο σε μια από τις πλέον πολυσύχναστες υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές του Βερολίνου.

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν. «Θύμα» όμως ήταν και η όποια «αφέλεια» διέκρινε ως τότε την γερμανική κοινωνία και τις αρχές. Φέτος, ακόμη κι αν οι Γερμανοί εξακολουθούν να συχνάζουν στις αγορές, όλα είναι διαφορετικά.

Αυτή τη φορά, τα μέτρα ασφαλείας στο Βερολίνο αλλά και σε όλες τις πόλεις της χώρας είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Ακόμα και ελεύθεροι σκοπευτές είναι ακροβολισμένοι σε κομβικά σημεία από όπου ελέγχουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση. Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Reuters είναι χαρακτηριστικές.

Γύρω από τις αγορές τους έχουν υψωθεί τσιμεντένια οδοφράγματα, τα οποία όσο και αν έχουν «καλλωπιστεί», είναι εκεί για να θυμίζουν ότι τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Στους χώρους έχουν τοποθετηθεί κάμερες, η παρουσία της αστυνομίας είναι κάτι περισσότερο από αισθητή, ενώ συχνά πραγματοποιούνται και έλεγχοι σε σακίδια και τσάντες, περισσότερο προκειμένου να ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, οι οποίοι δείχνουν μάλλον ικανοποιημένοι από τα μέτρα ασφαλείας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ ενεθάρρυνε τον κόσμο να τηρήσει και φέτος το έθιμο και να διασκεδάσει στις χριστουγεννιάτικες αγορές. «Ας είμαστε προσεκτικοί, αλλά όχι φοβισμένοι», είπε χαρακτηριστικά και πιθανότατα ευχήθηκε σιωπηρά να δικαιωθεί.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11878&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote