Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Με 153 «Ναι» ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός - Βέβαιος για καθαρή έξοδο ο Τσίπρας, τον αμφισβήτησε σύσσωμ Εκτύπωση E-mail
19.12.17

Με 153 «Ναι» ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός - Βέβαιος για καθαρή έξοδο ο Τσίπρας, τον αμφισβήτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση - Media Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάζει με βεβαιότητα την αφήγηση περί καθαρής εξόδου και να αναφέρεται μάλιστα σε μέτρα που θα ληφθούν εκτός μνημονίου και την αντιπολίτευση εν χορώ να αμφισβητεί αυτή την προοπτική ολοκληρώθηκε η συζήτηση του προϋπολογισμού που βέβαια χαρακτηρίστηκε και από την προσωπική κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη.

Ο προϋπολογισμός του 2018 εγκρίθηκε με 153 «ναι» ενώ καταψήφισαν 144 βουλευτές και τρεις βουλευτές ήταν απόντες. Έκπληξη ήταν η θετική ψήφος της ανεξάρτητης βουλευτού Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου.

Συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές. Απόντες από την ονομαστική ψηφοφορία ήταν ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ που αντιμετωπίζει προσωπικό πρόβλημα, ο Αριστείδης Φωκάς από την Ένωση Κεντρώων και ο ανεξάρτητος βουλευτής, πρωην της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος ψήφισε θετικά στην δεύτερη ανάγνωση του καταλόγου.

Τσίπρας: Ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός

«Είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός που ψηφίζεται στο ελληνικό κοινοβούλιο» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην έναρξη της ομιλίας του. Σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά στην διάρκεια της τοποθέτησης του ότι «φαγωθήκατε ότι μοιράζουμε επειδή έρχονται κάλπες. Κρατηθείτε μη βιάζεστε. Υπάρχει και ο προϋπολογισμός του 2019. Γιατί το ΄19 θα είναι το έτος των εκλογών». Ο πρωθυπουργός άσκησε σκληρή κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εσείς που με περισσή απερισκεψία περιφέρεστε και υπερασπίζεστε το φαύλο success story του κυρίου Σαμαρά, πως το εξηγείτε αυτός Γιατί αφού τελικά τα είχατε κάνει εσείς τόσο τέλεια ενώ εμείς τους έξι πρώτους μήνες καταστρέψαμε τη χώρα, γιατί ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε πάλι εμάς και σας ξανακαταδίκασε εσάς στην αντιπολίτευση;».

Μητσοτάκης: Αποτύχατε δυο φορές

«Όταν έρθει η ώρα που δεν αργεί, θα υπάρξει πράγματι καθαρή έξοδος, η δική σας έξοδος από την εξουσία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν έχετε λύσεις. Ο ελληνικός λαός σας έχει ήδη ακριβοπληρώσει. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο προϋπολογισμός του 2018 μεγαλώνει κι άλλο το λογαριασμό. Γι’ αυτό και οι πολίτες εύχονται κι ελπίζουν ο προϋπολογισμός που θα ψηφιστεί σήμερα να είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός της κυβέρνησής σας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Εκλεχθήκατε μία φορά ως μνημονιακοί και μία ως αντιμνημονιακοί» ανέφερε και στρέφοντας τα βέλη του προς τα υπουργικά έδρανα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αποτύχατε δύο φορές. Την πρώτη φορά μας στοιχίσατε 100 δισ. ευρώ. Το κόστος της δεύτερης αποτυχίας σας θα το πληρώνουμε οι Έλληνες για πολλά χρόνια». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως πίσω από το αφήγημα περί εξόδου από τα μνημόνια «κρύβονται ωρολογιακές βόμβες που η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να απενεργοποιήσει», λέγοντας για ακόμη μια φορά ότι μοναδική λύση αποτελεί μια κυβέρνηση της ΝΔ.

Γεννηματά: Είναι αργά για δάκρυα Αλέξη

«Το νέο αφήγημα του κ. Τσίπρα είναι η νέα απόπειρα πολιτικής εξαπάτησης σε βάρος των πολιτών. Με τις μεθοδεύσεις του κ. Τσίπρα, την ώρα που εικονικά φεύγει το  Μνημόνιο, στην πραγματικότητα έχει εγκαταστήσει μνημόνιο διαρκείας», τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, λέγοντας με ειρωνική διάθεση πως «είναι αργά για δάκρυα Αλέξη». Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχει υπογράψει την πιο σκληρή επιτροπεία. «Ο μόνος λόγος που η αξιολόγηση αυτή δεν προσέθεσε νέα μέτρα, είναι γιατί αυτά “απλόχερα’ τα είχαν δώσει εκ των προτέρων για το 2018, το 2019, το 2020», ανέφερε και παρατήρησε η Φώφη Γεννηματά «και όλα αυτά χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση για την απομείωση και την αναδιάρθρωση του Δημόσιου χρέους».

Καμμένος: Η Ελλάδα βγαίνει από την εποχή των μνημονίων

Αυτός ο προϋπολογισμός είναι ο πρώτος ομαλότητας που συζητείται τα τελευταία χρόνια τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας η οικονομική κρίση δεν έχει μειώσει στο ελάχιστο το φρόνημα και το αξιόμαχο του στρατεύματος και υποστήριξε πως αυτος ο προϋπολογισμός οδηγεί στο τέλος των μνημονίων. «Δε θα υπάρξει ξανά διαπραγμάτευση για τη δόση. Η Ελλάδα βγαίνει από την εποχή των μνημονίων. Ξέρω ότι στενοχωρει κάποιους. Εσείς φωνάζατε "Γερουν γερά". Δεν κράτησε ο Γερούν, κράτησε ο ελληνκός λαός και θα κρατήσει η κυβέρνηση για να βγάλει τη χώρα από την κρίση» σημείωσε ο Πάνος Καμμένος.

Κουτσούμπας: Κάθε κυβέρνηση που περικόπτει δικαιώματα δίνει επιδόματα φτωχοκομείου

Ιδιαίτερα επικριτικός για την κυβερνητική πολιτική ήταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην διάρκεια της ομιλίας του επί του προϋπολογισμού του 2018. «Τα αντιλαϊκά μέτρα έρχονται συνεχώς. Αν συνεχίσουμε έτσι δεν υπάρχει κανένα φως στο τούνελ» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας ως «μεγάλη πολιτική απατεωνιά» τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι τον ερχόμενο Αύγουστο η χώρα θα ολοκληρώσει το οικονομικό πρόγραμμα και θα βγει από το μνημόνιο. «Η δημοσιονομική εποπτεία είναι διαρκής και δεν θα τελειώσει ποτέ» υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Σταματήστε κ. Τσίπρα να κοροϊδεύτε τον ελληνικό λαό».

Θεοδωράκης: Τα όνειρα τα έχετε ήδη φορολογήσει

«Στον επόμενο προϋπολογισμό θα φορολογήσετε και τις αναμνήσεις, γιατί τα όνειρα τα έχετε ήδη φορολογήσει» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση μοιράζει αυτές τις ημέρες κάτι «υπόλοιπα», αλλά τα έχει πάρει στο πολλαπλάσιο από τους φόρους που έβαλε στον καφέ, τη μπύρα, το τηλέφωνο, τη τηλεόραση, τη βενζίνη, το πετρέλαιο θέρμανσης και σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, μέσω της αύξησης του ΦΠΑ. Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, «η κυβέρνηση είναι ανίκανη να εργαστεί για την ανάπτυξη της χώρας» και «θα συνεχίσει να αναδιανέμει φτώχεια, μιζέρια και φόρους και το βόλεμα σε ένα σπάταλο κομματικό κράτος» ενώ χαρακτήρισε «fake news» τη καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Λεβέντης: Ο προϋπολογισμός είναι ίδιος με τους προηγούμενους

Σχολιάζοντας τον φετινό, προς ψήφιση προϋπολογισμό, είπε ότι «είναι ίδιος με τους προηγούμενους, του κ. Παπανδρέου και του κ. Σαμαρά» και προσέθεσε ότι «και από αυτόν τον προϋπολογισμό αφαιρούνται κάποια λεφτά. Άρα, δεν είναι προϋπολογισμός που δίνει, αλλά παίρνει. Προσπαθούμε, με κόψιμο των συντάξεων και επιβολή φόρων, να επιβιώσουμε. Πόσα χρόνια μπορούμε να πάμε έτσι; Θα πεθάνουν οι Έλληνες, ο κόσμος δεν αντέχει».

www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11877&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote