Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Μαύρο χρήμα στην TV Εκτύπωση E-mail
17.12.17

Εκατό χιλιάδες «συνδρομές» σε πειρατικά sites
Σημαντικές απώλειες καταγράφουν το δημόσιο και οι εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης από την πειρατεία του τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω Internet.

Εκτιμάται πως στην Ελλάδα υπάρχουν 100.000 πελάτες των πειρατικών site που με «ορμητήριο» τη Ρωσία και τα Κατεχόμενα στη Βόρειο Κύπρο πουλάνε το πρόγραμμα της Nova, της Cosmote TV, της Vodafone TV αλλά και του Αγγλικού Sky, προς 20 ευρώ. Περίπου 2 εκατ. ευρώ φεύγουν από την Ελλάδα και μετατρέπονται σε μαύρο χρήμα από τους ανθρώπους που κατέχουν τον πειρατικό εξοπλισμό.



Η κατάσταση αυτή έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό και για τις 3 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και για το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και αναζητούν μια σύγχρονη λύση στο πλαίσιο του νόμου που έχει ψηφιστεί και επιτρέπει το κατέβασμα των ιστοσελίδων που δραστηριοποιούνται εντός Ελλάδας. Το πρόβλημα όμως είναι πως οι συγκεκριμένοι πειρατές μετακινούνται συνεχώς και στη Ρωσία και στα Κατεχόμενα έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κινήσεων. Όταν η δραστηριότητα γίνεται σε άλλες χώρες, τοτε ενεργοποιείται και η Interpol όπως συνέβη πρόσφατα στη Βουλγαρία με συλλήψεις και κατάσχεση εξοπλισμού. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης έχουν ήδη αναθέσει σε εταιρεία τον εντοπισμό των φυσικής έδρας των ηλεκτρονικών διευθύνσεων στο διαδίκτυο που κλέβουν το περιεχόμενο και αναζητούν και τη συνδρομή της πολιτείας. Η κλοπή γίνεται σε όλο το περιεχόμενο των πλατφόρμων και σε καλή ποιότητα σήματος. Για παράδειγμα ένας ενδιαφερόμενος πληρώνοντας 20 ευρώ, μπορεί να βλέπει τον Ολυμπιακό στη SuperLeague στη Nova, τους αγώνες του Champions League στην Cosmote TV, τα ματς του αγγλικού πρωταθλήματος στο Sky, ενώ έχει πρόσβαση σε όλη τη βιβλιοθήκη των ταινιών των μεγάλων κινηματογραφικών στούντιο. Έχει όμως διαπιστωθεί πως όταν εντοπίζεται το site και κατεβαίνει από το Internet, ειδικά πριν από μεγάλα αθλητικά γεγονότα, οι «συνδρομητές» σταματούν να πληρώνουν.



Το ελληνικό δημόσιο έχει σημαντικές απώλειες αφού δεν εισπράττει το φόρο συνδρομητικής τηλεόρασης και τους υπόλοιπους φορείς, ενώ οι εταιρείες δεν εγγράφουν νέους συνδρομητές. Αν ένα μέρος των συνδρομητών αυτών πήγαιναν στις εταιρείες, αυτές θα βελτίωναν την οικονομική τους κατάσταση.

www.wordpress.com

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11875&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 20.12.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote