Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ντράγκι: Στο χέρι της Ελλάδας το αν θα χρειαστεί τέταρτο πρόγραμμα
Ντράγκι: Στο χέρι της Ελλάδας το αν θα χρειαστεί τέταρτο πρόγραμμα Εκτύπωση E-mail
14.12.17

draghiii-thumb-large Τη θέση ότι είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης αν θα χρειαστεί τέταρτο πρόγραμμα εξέφρασε την Πέμπτη ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στο πλαίσιο συνέντευξής Τύπου.

Ερωτηθείς για την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, ο κ. Ντράγκι υπογράμμισε ότι η ανεξαρτησία των στατιστικών αρχών και των στελεχών τους είναι πολύ σημαντική, προσθέτοντας ότι τα στατιστικά που επεξεργάζονται είναι ζωτικής σημασίας για τον σχεδιασμό των οικονομικών και νομισματικών πολιτικών.

Συμπλήρωσε, πάντως, ότι θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Η EKT άφησε σήμερα αμετάβλητο, σε ιστορικά χαμηλά του 0%, το επιτόκιο, ενώ παράλληλα αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό. Αμετάβλητα παρέμειναν επίσης το επιτόκιο οριακής χρηματοδότησης στο 0,25% και το επιτόκιο καταθέσεων στην ΕΚΤ από άλλα τραπεζικά ιδρύματα στο -0,4%.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει ότι τα βασικά επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά τους επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο και πολύ πέραν του χρονικού ορίζοντα διενέργειας των καθαρών αγορών στοιχείων ενεργητικού.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11867&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote