Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
H κ. Νάνσυ Παπαϊωάννου στο τιμόνι της επιτροπής παρέλασης των Ελλήνων στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
11.12.17

Νέα Υόρκη-του Σάκη Σερέτη

Η πρόεδρος του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Atlantic Bank Νάνσυ Παπαϊωάννου,αποδέχθηκε την πρόταση της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης να τεθεί επικεφαλής της επιτροπής παρέλασης, η οποία διοργανώνει κάθε χρόνο την Ελληνική παρέλαση στην Νέα Υόρκη.

Η ανακοίνωση σχετικά με την ανάληψη καθηκόντων της κ.Νάνσυ Παπαιωάνου,έγινε κατά την διάρκεια της πρώτης Πανομογενειακής συγκέντρωσης για την παρέλαση , η οποία πραγματοποίηθηκε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στο Σταθάκειο πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια .

Αναβαθμισμένο ρόλο στην διοργάνωση της φετεινής παρέλασης , ανέλαβε ο πρόεδρος της Ιόνιου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Νικόλαος Μπάρδης , ο οποίος θα αναλάβει το λεύκωμα της παρέλασης και παράλληλα θα έχει τον συντονισμό και την ευθύνη της εκδήλωσης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Terrace of the park, παραμονές της παρέλασης .

Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση των υψηλών στόχων του φετεινού λευκώματος (200.000$),αναμένεται να παίξει η γνωστή στην ομογένεια επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Ελένη Ψαρά , η οποία υπηρετεί εθελοντικά τον θεσμό της παρέλασης επί σειρά ετών ενώ έχει διατελέσει στο πρόσφατο παρελθόν πρόεδρος της επιτροπής παρέλασης.

Παρουσιάζοντας την κ. Νάνσυ Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας , εστίασε στις τεράστιες οργανωτικές της ικανότητές,καθώς επίσης στην μεγάλη αγάπη της για τον Ελληνισμό, την οποία αποδεικνύει με την συνεχή παρουσία της και την βοήθεια που προσφέρει προσωπικά, αλλά και μέσω της Atlantic Bank στην διοργάνωση της παρέλασης των Ελλήνων στην Νέα Υόρκη .

Η κ. Νάνσυ Παπαιωάννου αποτελεί εξέχον μέλος της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας και είναι η πρώτη γυναίκα που κατέλαβε το προεδρικό αξίωμα στο Ελληνοαμερικάνικο εμπορικό επιμελητήριο ,ενώ από το 2014 ηγείται της Atlantic Bank που αποτελεί παράρτημα της New York commercial Bank.

Πρόεδρος της επιτροπής λαχείου της παρέλασης θα είναι και εφέτος ο κ. Βασίλης Γκουρνέλος, την γραμματειακή υποστήριξη αναλαμβάνει η κ. Νομική Καστανά σε συνεργασία με την κ.Γεωργία Κοτζαμάνη, ενώ την επιτροπή λευκώματος πλαισιώνει η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της οργάνωσης Ελληνοαμερικανών εστιατόρων (Πανγριγόριαν) Χρυσούλα Φιωτοδημητράκη.


Έπικαλούμενος την κόπωση και το υπερφορτωμένο πρόγραμμα των παράλληλων εορταστικών εκδηλώσεων της παρέλασης , ο κ. Γαλάτουλας ανακοίνωσε οτι εξετάζεται το ενδεχόμενο , το καθιερωμένο επι σειρά ετών δείπνο πρός τιμήν των τελεταρχών της παρέλασης, να πραγματοποιηθεί εφέτος την Παρασκευή αντί για το Σάββατο πριν την παρέλαση .

Επίσης, εφέτος δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεοπτικός μαραθώνιος για την οικονομική στήριξη του ταμείου της παρέλασης , καθώς όπως δήλωσε ο κ .Γαλάτουλας κρίνεται οικονομικά ασύμφορο, ενώ αντίθετα αναμένεται να συνεχιστεί η συνεργασία με τον Ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό Hellas FM.

" Οι Εύζωνες κοστίζουν αρκετά χρήματα στο ταμείο της παρέλασης και εκτός των άλλων εξόδων τους, η Ομοσπονδία καταβάλλει και την εκτός έδρας αποζημίωσης τους η οποία αγγίζει το ποσόν τψν 100 δολαρίων ανά άτομο ημερησίως" τονισε ο κ. Γαλάτουλας, αφήνοντας να ενοηθεί ότι μελετάτε για εφέτος η μείωση του αριθμού των ανδρών της Ελληνικής προεδρικής φρουράς, οι οποίοι για πάρα πολλά χρόνια ανοίγουν την παρέλαση της Νέας Υόρκης και μέχρι και πρόπερσι, το Ελληνικό κράτος πλήρωνε τα αεροπορικά εισητήρια ολόκληρης της αποστολής , ενώ η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, κάλυπτε τα έξοδα παραμονής τους.


Ως γνωστό η παρέλαση εφέτος, εξ´ αιτίας των εορτών του Πάσχα των Καθολικών καθώς επίσης και των Ορθοδόξων , αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Απριλίου, στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τις πομπώδεις εξαγγελιές του κ. Γαλάτουλα , αλλά και του προηγούμενου προέδρου Ηλία Τσεκερίδη, οι οποίοι επιχείρησαν -ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής- παράλληλα με την διεξαγωγή της εθνικής μας παρέλασης σε ημερομηνίες γύρω από την 25η Μαρτίου, την καθιέρωση του μήνα Μαρτίου σαν τον μήνα Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς εδώ στην Νέα Υόρκη.

Βεβαίως η μετάθεση ημερομηνίας διεξαγωγής της φετεινής παρέλασης από την διοργανώτρια Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, έρχεται σε αντίθεση με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των επετειακών εκδηλώσεων των Ελληνοαμερικανικών σχολείων της ευρύτερης περιοχής, τα οποία κάθε χρόνο γιορτάζουν έγκαιρα την εθνική μας επέτειο και όχι ετεροχρονισμένα.





Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11861&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 11.12.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote