Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κίνημα γαλάζιων βουλευτών
Κίνημα γαλάζιων βουλευτών Εκτύπωση E-mail
01.02.08
Μακριά από τους βουλευτές της ΝΔ και κατά συνέπεια από το αίσθημα της κομματικής βάσης εξακολουθούν να «κινούνται» τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου και της Ρηγίλλης σε ό,τι αφορά την υπόθεση Κουκοδήμου.

Το χάσμα, μεταξύ βουλευτών και υψηλόβαθμων κομματικών και κυβερνητικών στελεχών, μοιάζει πλέον αγεφύρωτο, καθώς οι κ. Ρουσόπουλος, Ζαγορίτης και Τραγάκης προσπερνούν τις εισηγήσεις σημαντικού τμήματος της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ και αποδίδουν -μέσω στοχευμένων διαρροών- στον κ. Β. Μεϊμαράκη, ο οποίος παρενέβη, προσωπικά κίνητρα.

 

Ο κ. Λ. Ζαγορίτης, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών βουλευτών της ΝΔ, συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό και σε δηλώσεις του, έπειτα από τη διάρκειας μιάμισης ώρας συζήτηση, επέμεινε ότι δεν τίθεται θέμα αποπομπής του κ. Κουκοδήμου, εφόσον τίποτα δεν έχει αλλάξει από την ημέρα που απέστειλε την επιστολή του στον γενικό γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας και παρέπεμψε δε στην ανακοίνωση του κ. Ι. Τραγάκη, λέγοντας πως εκείνος χειρίζεται το θέμα.

«Δεν κάνω σχόλιο»
Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση του κ. Θ. Ρουσόπουλου, ο οποίος «έκλεισε τα μάτια» και σε ό,τι αφορά την παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας. «Δεν θα κάνω σχόλιο, επίσης, καθόσον δεν είδα να υπάρχουν δηλώσεις. Πληροφορίες αναγράφονται στον Τύπο», είπε χαρακτηριστικά όταν κλήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση Μεϊμαράκη.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, από την άλλη πλευρά, δεν προσπερνά τα γεγονότα και καθημερινά ολοένα και περισσότερα μέλη της μιλούν για λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης και ζητούν την αποπομπή Κουκοδήμου. Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Κασσίμης, σε δηλώσεις του χθες, τόνισε: «Αν αποδειχθεί ότι οποιοσδήποτε πολιτικός έχει εμπλοκή σε σκάνδαλο, θα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και της αποπομπής από τον πολιτικό οργανισμό».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Γ. Βλάχος, ήταν πιο δηκτικός, καθώς επεσήμανε ότι «ο χειρισμός έπρεπε να είναι λίγο διαφορετικός». «Οταν κάνεις ένα λάθος, πάρε την ευθύνη και βγες από τη στοίχιση, ό,τι σημαίνει αυτό. Τώρα αυτά με τους χρησμούς και τα τέτοια βοηθάνε την κατάσταση;», προσέθεσε αναφερόμενος στον κ. Κουκοδήμο.

Ο κ. Γερ. Γιακουμάτος επέλεξε να τοποθετηθεί συνολικά στα γεγονότα που ταλανίζουν τους τελευταίους μήνες την κυβέρνηση. «Με βλέπετε να είμαι αφελής; Δεν δείχνουν οι δημοσκοπήσεις κάθε μέρα ότι πέφτει η κυβέρνηση; Οτι πέφτει η δημοτικότητά της; Τι να πω εγώ; Εγώ σας παραπέμπω στις δημοσκοπήσεις», ήταν η δήλωσή του.

Στο πλευρό του υπουργού Αμυνας τάχθηκε ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος τόνισε (ρ/ς ΝΕΤ) ότι «ο κ. Μεϊμαράκης έχει αποδείξει μέσα από την πολύχρονη παρουσία του, και σαν ηγετικό στέλεχος της ΝΔ αλλά και σαν γραμματέας του κόμματος, ότι έχει μια αίσθηση των πραγμάτων και μπορεί να εκφράζει τις απόψεις του, που είναι και σεβαστές και σε κάποιες περιπτώσεις θα έλεγα ότι θα έπρεπε να είναι και ακολουθητέες».

Πιο επιθετική ήταν η δήλωση του βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ κ. Κ. Μαρκόπουλου, ο οποίος σε δηλώσεις του (ρ/ς Αλφα) υπογράμμισε ότι «αν αποδειχθούν αυτά που λέγονται, θα υπάρξει πολιτικό αίμα. Αν αποδειχθεί ότι ο κ. Κουκοδήμος είπε ψέματα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, τότε... χαίρεται».

Αμεση αποπομπή του κ. Κουκοδήμου ζήτησε και ο κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος δήλωσε ότι «ς αυτές τις καταστάσεις, σ' αυτά τα φαινόμενα πρέπει να δίνονται λύσεις εν τω άμα, αμέσως», ενώ ο κ. Γ. Κοντογιάννης είπε -εμμέσως πλην σαφώς- ότι εάν ήταν ο ίδιος στη θέση του Κουκοδήμου, θα είχε ήδη παραιτηθεί.

 

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1186&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote