Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
«Προίκα»... bonus για όποιον πρόσφυγα φύγει οικειοθελώς Εκτύπωση E-mail
03.12.17

Πρόσφυγες Να φύγουν από τη χώρα οι αιτούντες άσυλο, που έχει απορριφθεί το αίτημά τους, θέλει το Βερολίνο και γι αυτό τους προσφέρει... κίνητρα. Και συγκεκριμένα χρηματικά επιδόματα, εάν εγκαταλείψουν τη Γερμανία και επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας.

Ο Τόμας Ντε Μεζιέρ δήλωσε στην κυριακάτικη Bild ότι οι πρόσφυγες που θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου μπορεί να λάβουν μέχρι 1.000 ευρώ και οι οικογένειες μέχρι 3.000 ευρώ.

Η Deutsche Welle επισημαίνει ότι η Γερμανία παρείχε οικονομική βοήθεια σε όσους απορρίφθηκε το αίτημα ασύλου αλλά και άλλους οικονομική βοήθεια την επιστροφή τους στις χώρες τους, όπως χρήματα για το ταξίδι και την επανέναρξη της ζωής τους.

«Υπάρχουν ευκαιρίες στην πατρίδα σας και θα σας στηρίξουμε με συγκεκριμένη βοήθεια για την επανένταξή σας», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός προσθέτοντας ότι οι πρόσφυγες μπορεί να πάρουν τα ποσά για ενοίκια τους πρώτους 12 μήνες, ανακαινίσεις ή και εξοπλισμό κουζίνας ή μπάνιου.
Αντιδράσεις

Το πρόγραμμα που φέρει τον τίτλο: «Η χώρα σας, το μέλλον σας, τώρα!» προκάλεσε αντιδράσεις, όπως τις επικρίσεις της γερμανικής οργάνωσης προσφύγων Pro Asyl.

Η κυβέρνηση «προσπαθεί να πείσει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα δικαιώματά τους» δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της οργάνωσης στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Η προσφορά του Ντε Μεζιέρ έρχεται την ώρα που η Βαυαρία, η οποία εκτοπίζει τους περισσότερους Αφγανούς από οποιοδήποτε γερμανικό κρατίδιο, αναφέρει προβλήματα στο να βρουν άτομα να γυρίσουν πίσω.

Από τη δική του πλευρά, το βαυαρικό υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει πως Αφγανοί που μαθαίνουν ότι πρόκειται να απελαθούν συχνά εξαφανίζονται ημέρες πριν την πτήση τους και βοηθούνται από γερμανικές ομάδες υπέρ των προσφύγων.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11843&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote