Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στην Αθήνα για την κηδεία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Στην Αθήνα για την κηδεία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Εκτύπωση E-mail
31.01.08
Έφθασε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος », ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.
Ο κ. Βαρθολομαίος μόλις έφθασε δήλωσε: ?Είναι μεγάλη απώλεια όχι μόνον για την Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά για ολόκληρη την Ορθοδοξία, διότι ήταν ζωντανός, δυναμικός, πρωθιεράρχης ο οποίος έφυγε από κοντά μας σε μία ηλικία, κατά την οποία θα μπορούσε να προσφέρει ακόμη πάρα πολλά στην Εκκλησία και στο λαό του Θεού. Η μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως, συμμετέχει πλήρως και ολοκαρδίως, στο πένθος της αδελφής Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος. Προσωπικώς ήρθα από την Κωνσταντινούπολη για να διαδηλώσω την συμμετοχή μας, σ΄ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Αύριο θα συμπροσευχηθούμε όλοι για την ανάπαυση της ψυχής του και εύχομαι ο Θεός να φωτίσει τους εκλέκτορες ώστε να εκλέξουν μεταξύ αξίων και ικανών τον αξιότερο και ικανότερο εις διαδοχήν του μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου?.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε στη συνέχεια τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου ο στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, δίπλα από τη Μητρόπολη, εκεί όπου είχε μεταφερθεί από νωρίς το απόγευμα η σορός του.

Μαζί του ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης, ο μητροπολίτης Μύρων Χρυσόστομος, ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος μεταξύ των οποίων ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, καθώς, επίσης και ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής πατέρας Θωμάς Συνοδινός.

ethnos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1181&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote