Σύνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Οι πρόεδροι Σι και Μουν θα χειριστούν ειρηνικά το ζήτημα της Β. Κορέας Εκτύπωση E-mail
12.11.17

Οι πρόεδροι Σι και Μουν θα χειριστούν ειρηνικά το ζήτημα της Β. Κορέας Οι ηγέτες της Νότιας Κορέας και της Κίνας συμφώνησαν, κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), ότι είναι ανάγκη να διαχειριστούν την κατάσταση της ασφάλειας στην κορεατική χερσόνησο με σταθερό τρόπο και να επιλύσουν ειρηνικά τις εντάσεις που σχετίζονται με τη Βόρεια Κορέα.

Οι ηγέτες της Νότιας Κορέας και της Κίνας συμφώνησαν, κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), ότι είναι ανάγκη να διαχειριστούν την κατάσταση της ασφάλειας στην κορεατική χερσόνησο με σταθερό τρόπο και να επιλύσουν ειρηνικά τις εντάσεις που σχετίζονται με τη Βόρεια Κορέα.

Για τον σκόπό αυτό, οι δύο χώρες θα ενισχύσουν τις στρατηγικές συνομιλίες σε όλα τα επίπεδα, δήλωσε στην Ντανάνγκ ο Γιούν Γιάνγκ-Τσαν, εκπρόσωπος του νοτιοκορεάτη προέδρου.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ είπε στον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζέι-Ιν ότι ενθαρρύνει την Σεούλ να επαναλάβει τον διάλογο με τη Βόρεια Κορέα με στόχο τη συμφιλίωση και την αποπυρηνικοποίηση, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Λίγο νωρίτερα από τη νοτιοκορεατική προεδρία είχε ανακοινωθεί πως οι Μουν και Σι κατανοούν την ανάγκη να διαχειριστούν την κατάσταση της ασφάλειας στην κορεατική χερσόνησο με τρόπο σταθερό και σήμερα συμφώνησαν να επιλύσουν ειρηνικά τις εντάσεις που σχετίζονται με τη Βόρεια Κορέα.

Στη διάρκεια της συνάντησής τους, οι Μουν και Σι συμφώνησαν επίσης να εξομαλύνουν γρήγορα τις διμερείς ανταλλαγές σε όλους τους τομείς, πρόσθεσε ο Γιουν, επαναλαμβάνοντας τη διατύπωση που περιελήφθη στη συμφωνία που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, όταν οι δύο χώρες συμφώνησαν να βάλουν τέλος στην ένταση που επικρατούσε επί έναν χρόνο στις σχέσεις τους αναφορικά με την ανάπτυξη ενός αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος.

Σύμφωνα με τον Γιουν, ο Σι είπε ότι θα υπάρξει «μια καινούρια αρχή και μια καλή αρχή».

Εξάλλου οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να επισκεφθεί ο Μουν τον Σι τον Δεκέμβριο στην Κίνα για να έχουν και πάλι συνομιλίες, ενώ ο Μουν προσκάλεσε τον Σι στη Νότια Κορέα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιόνγκτσανγκ που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Φεβρουάριο, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ο κινέζος πρόεδρος είπε ότι θα προσπαθήσει και, αν δεν τα καταφέρει να είναι παρών, θα στείλει μια υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία, πρόσθεσε ο Γιουν.

www.newport.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11797&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων