Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σχεδίαζαν απαγωγή και παράδοση του Γκιουλέν στην Τουρκία;
Σχεδίαζαν απαγωγή και παράδοση του Γκιουλέν στην Τουρκία; Εκτύπωση E-mail
11.11.17

Πολλή... δουλειά έχει ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος ερευνά τις φερόμενες επαφές Τραμπ και συνεργατών του με την Ρωσία, ενώ τώρα φέρεται να βρίσκεται ενώπιον μίας διαφορετικής υπόθεσης που «καίει».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, o ειδικός εισαγγελέας ερευνά εάν ο πρώτος σύμβουλος ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου, Μάικλ Φλιν, ήταν αναμεμειγμένος σε σχέδιο για σύλληψη και παράδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία.

Ο μουσουλμάνος ιεροκύρηκας θεωρείται, ο οποίος ζει μόνιμα στις ΗΠΑ, θεωρείται ως ο μεγάλος αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο να τον κατηγορεί πως ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουζιάζει η αμερικανική εφημερίδα, ο Μάικλ Φλιν και ο γιος του επρόκειτο να λάβουν ποσό έως και 15 εκατ. δολάρια για να συλληφθεί ο Φετουλάχ Γκιουλέν στην κατοικία του και να παραδοθεί στην τουρκική κυβέρνηση.

Πρόσωπα που συμμετέχουν στην έρευνα επισημαίνουν ότι το φερόμενο σχέδιο προέκυψε στη διάρκεια της ευρύτερης έρευνας που διεξάγει ο Μιούλερ για ενδεχόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 και για οποιαδήποτε συνέργεια με την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Εκπρόσωπος του Μιούλερ αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα πράκτορες του FBI ρώτησαν τέσσερα πρόσωπα σχετικά με μία συνάντηση τον Δεκέμβριο στη Νέα Υόρκη κατά την οποία ο Φλιν και αντιπρόσωποι της τουρκικής κυβέρνησης συζήτησαν τη σύλληψη του Γκιουλέν, σύμφωνα με πρόσωπα που γνωρίζουν τις έρευνες του FBI.

Η συνάντηση του Δεκεμβρίου με θέμα τον Γκιουλέν αναφέρθηκε επίσης σήμερα από το NBC, το οποίο επικαλέσθηκε επίσης πρόσωπα που σχετίζονται με την έρευνα. Ο Φλιν και οι αντιπρόσωποι της τουρκικής κυβέρνησης συζήτησαν επίσης πώς θα μπορούσε να απελευθερωθεί ο τουρκοϊρανός έμπορος χρυσού Ρεζά Ζαράμπ. Ο Ζαράμπ βρίσκεται σε αμερικανική φυλακή με ομοσπονδιακές κατηγορίες ότι βοήθησε το Ιράν να παρακάμψει αμερικανικές κυρώσεις, μετέδωσε το NBC.

Παράλληλα, το πρακτορείο Reuters, σε τηλεγράφημά του από τις 26 Οκτωβρίου, ανέφερε ότι ένας από τους επιχειρηματικούς συνεταίρους του Φλιν, ο πρώην διευθυντής της CIA Τζέιμς Γούλσεϊ, είχε συνάψει συμβόλαιο ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων με δύο τούρκους επιχειρηματίες για να βοηθήσει στη δυσφήμηση του Γκιουλέν, όταν ο Γούλσεϊ ήταν σύμβουλος στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Η ομάδα του Μιούλερ μίλησε επίσης με τον σύμβουλο πολιτικής του Λευκού Οίκου Στίβεν Μίλερ, ο οποίος είναι ο πιο υψηλόβαθμος συνεργάτης του Τραμπ που είναι γνωστό ότι έχει μιλήσει με τους ερευνητές, μετέδωσε χθες το CNN.

Ο Μάικλ Φλιν απολύθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ έπειτα από μόλις 24 ημέρες στο πόστο του.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11795&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote