Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Βόρεια Κορέα: Οι κυρώσεις πλήττουν ευάλωτες οικογένειες
Βόρεια Κορέα: Οι κυρώσεις πλήττουν ευάλωτες οικογένειες Εκτύπωση E-mail
09.11.17

Η Πιονγιάνγκ εργάζεται για να διατηρήσει τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα των φύλων, αλλά οι κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί από τις μεγάλες δυνάμεις πλήττουν ευάλωτες οικογένειες, τόνισε ο πρεσβευτής της Λαοκρατικής Δημοκρατίας του Λαού της Κορέας (DPRK) Χαν Ταε Σονγκ στα Ηνωμένα Έθνη στην Γενεύη.

Ο Χαν Ταε Σονγκ ζήτησε από την Νότια Κορέα να επιστρέψει τις 12 σερβιτόρες που «απήγαγε» τον Απρίλιο του 2016, ενώ αυτές εργαζόντουσαν στην Κίνα, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή «έγκλημα ενάντια στην ανθρωπότητα».
Η Σεούλ έχει υποστηρίξει ότι οι 12 γυναίκες και ο ένας άνδρας επέλεξαν να αυτομολήσουν στη Νότια Κορέα.
 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφτασε νωρίτερα στην Κίνα, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει τη βοήθεια του Πεκίνου στη χαλιναγώγηση της Βόρειας Κορέας, τονίζοντας ότι ο απομονωμένος ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη χώρα του με την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.
 
«Οι ΗΠΑ και άλλες εχθρικές δυνάμεις εμποδίζουν με κάθε δυνατό τρόπο τον λαό μας να απολαμβάνει τα ανθρώπινα δικαιώματά του, καταφεύγοντας σε μοχθηρές μεθόδους και μέσα κάθε είδους στην προσπάθειά τους να καταπνίξουν τις ιδέες και το σύστημα της DPRK», τόνισε ο Χαν στην Επιτροπή για την εξάλειψη των διακρίσεων εις βάρος των γυναικών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
 
Η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τον Χαν, «χειραγώγησε» τα ψηφίσματα για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της χώρας του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, οι οποίες παραβίασαν την εθνική κυριαρχία της Βόρειας Κορέας και το δικαίωμά της στην ύπαρξη και στην ανάπτυξη.
 
«Εξαιτίας αυτών των απάνθρωπων οικονομικών κυρώσεων, ευάλωτοι πληθυσμοί, όπως γυναίκες και παιδιά πέφτουν θύματα».
 
«Τέτοιες κυρώσεις κατά της ανθρωπότητας που εμποδίζουν ακόμη και τη διανομή ιατρικού εξοπλισμού και φαρμάκων που προορίζονται για την υγεία της μητέρας και του παιδιού και των βασικών αγαθών της καθημερινής ζωής, ακόμη και ποδηλάτων παιδιών, απειλούν την προστασία και την προαγωγή των δικαιωμάτων των γυναικών, ακόμη και το δικαίωμα επιβίωσης των παιδιών», είπε χαρακτηριστικά.

www.thepressproject.gr

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11792&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων