Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μπελάδες με τη Δικαιοσύνη για στενούς συνεργάτες του προέδρου Τραμπ
Μπελάδες με τη Δικαιοσύνη για στενούς συνεργάτες του προέδρου Τραμπ Εκτύπωση E-mail
31.10.17

Ο Πολ Μάναφορτ δίνει «οδηγίες» κατά τη διάρκεια ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ Ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου και ο πρώην συνεταίρος του κλήθηκαν να παραδοθούν στο FBI, στο πλαίσιο «ειδικής έρευνας», σύμφωνα με τους New Yοrk Times.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Μάναφορτ βαρύνεται με τις κατηγορίες της «συνωμοσίας κατά των ΗΠΑ, ξέπλυμα χρήματος και άλλες κατηγορίες για οικονομικά αδικήματα». Σύμφωνα με την εφημερίδα New Yοrk Times, ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ γράφει στο κατηγορητήριο ότι ο Μάναφορτ έχει ξεπλύνει περισσότερα από 18 εκατ. δολάρια με την αγορά ακίνητης περιουσίας και υπηρεσιών.

Να παραδοθεί στο FBI κλήθηκε και ο πρώην συνεταίρος του Μάναφορτ, Ρικ Γκέιτς κατηγορείται ότι έχει καταθέσει σε οφ-σορ λογαριασμούς περισσότερα από 3 εκατ. δολάρια. Και οι δύο έχουν καταθέσει ψευδή στοιχεία στις φορολογικές υπηρεσίες.

Ο Πολ Μάναφορτ, στενός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, βρισκόταν από την αρχή στο επίκεντρο έρευνας για τη φερόμενη ρωσική εμπλοκή στο αποτέλεσμα της κάλπης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το FBI υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του Μάναφορτ τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές του 2016.

Ο Πολ Μάναφορτ φεύγει από το σπίτι του στη Ουάσινγκτον

Ο Πολ Μάναφορτ φεύγει από το σπίτι του στη Ουάσινγκτον AP Photo/Andrew Harnik

Επίσης, οι New York Times είχαν γράψει ότι ο Μάναφορτ έχει ενημερωθεί από εισαγγελείς πως αναμένεται να του απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ ομοσπονδιακοί πράκτορες έκαναν έφοδο στο σπίτι του στη Βιρτζίνια τον Ιούλιο.

Ο Ρικ Γκέιτς, προστατευόμενος του Μάναφορτ, σύμφωνα με τους New York Times, εμφανίζεται να σχετίζεται με εταιρεία του Μάναφορτ στην Κύπρο, η οποία λάμβανε πληρωμές από πολιτικούς και επιχειρηματίες από την Ανατολική Ευρώπη.

Επίσης, ο Μάναφορτ ήταν υπό δικαστικό έλεγχο για παραβιάσεις των φορολογικών νόμων, ξέπλυμα χρήματος, αλλά και για παράνομες ενέργειες πολιτικής επιρροής (lobbying) στο εξωτερικό.

Ρικ Γκέιτς

Ρικ Γκέιτς AP Photo/Evan Vucci, File

Ο Λευκός Οίκος έχει αρνηθεί να σχολιάσει τις εξελίξεις, ενώ ούτε ο Μάναφορτ ούτε ο Γκέιτς έχουν κάνει σχόλιο για την κλήση που έλαβαν να παραδοθούν στις αρχές.

Νωρίτερα σήμερα, αφότου έγινε γνωστό ότι έχουν ήδη εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση για πιθανή ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές, και χωρίς να είναι γνωστό ποιους αφορούσαν, ο πρόεδρος Τραμπ έσπευσε να αντεπιτεθεί με οργισμένα μηνύματα στο Twitter, κυρίως κατά της δικαιοσύνης και εναντίον της Χίλαρι Κλίντον.

Υποστήριζε, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι πληροφορίες για τις σχέσεις του με τη Ρωσία είναι πλαστές και ότι όλο αυτό είναι έργο των Δημοκρατικών, λόγω της φορολογικής μεταρρύθμισης που προωθεί. Επίσης, καλούσε τις δικαστικές αρχές να ασχοληθούν με τα «σκάνδαλα της Χίλαρι Κλίντον».

Ένοχος δήλωσε ο Παπαδόπουλος

Στο μεταξύ, ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, σύμβουλος του Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου, ομολόγησε ότι έδωσε ψευδείς καταθέσεις σε πράκτορες του FBI. Έτσι, έγινε ο τρίτος στη σειρά σύμβουλος του επιτελείου που είχε αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις.

Ο Παπαδόπουλος είναι δικηγόρος από το Σικάγο που εξειδικεύεται σε ενεργειακά θέματα. Συμμετείχε στη ομάδα συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό ειδικό εισαγγελέα που έχει αναλάβει την έρευνα για τη Ρωσία, ο Παπαδόπουλος δήλωσε ένοχος την 5η Οκτωβρίου ότι είπε ψέματα στους ομοσπονδιακούς πράκτορες, σε μια υπόθεση που γνωστοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα.

Τραμπ: Καμία συνωμοσία!

Παρά τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμμένει στην απόρριψη των σχετικών κατηγοριών. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι τα όσα καταλογίζονται στον Μάναφορτ εκτυλίχθηκαν πριν από τη θητεία του στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016, ωστόσο στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι οι παράνομες δραστηριότητές του συνεχίστηκαν το 2017.

«Δεν υπάρχει καμία συνωμοσία!», ήταν το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου, υποστηρίζοντας ότι «αυτά συνέβησαν πριν από χρόνια, προτού ο Πολ Μάναφορτ συμμετάσχει στην εκστρατεία Τραμπ».

Επίσης, επιχείρησε να στρέψει αλλού την προσοχή και να μιλήσει για άνιση μεταχείριση από τη Δικαιοσύνη, των δύο υποψηφίων για την προεδρία του 2016: «Γιατί η διεφθαρμένη Χίλαρι και οι Δημοκρατικοί δεν βρέθηκαν στο στόχαστρο;» ρώτησε ο Τραμπ.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11771&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote