Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Επιβεβαιώνει τον ΕΤ
Επιβεβαιώνει τον ΕΤ Εκτύπωση E-mail
31.01.08
Το δημοσίευμα του ΕΤ σχετικά με τον εντοπισμό ενός εκ. ευρώ στα γαλλοελβετικά σύνορα, στην κατοχή προσώπου που είναι άμεσα εμπλεκόμενο στην υπόθεση των 5,5, εκ του Θ. Αναστασιάδη, επιβεβαιώνει ο δημοσιογράφος - εκδότης.

Σε ανακοίνωση του υποστηρίζει ωστόσο ότι το ποσό προέρχεται από απολύτως νόμιμες, καταγεγραμμένες και διαφανείς τραπεζικές πράξεις και ότι τα αναγραφόμενα περί μετρητών και μαύρων χρημάτων είναι «απολύτως ψευδή. 

Δηλώνει κατηγορηματικά ότι κάθε ποσό που ήδη έχει αναφερθεί ή πρόκειται να αναφερθεί «δεν αφορά σε τίποτα άλλο πέρα από όσα ήδη ερευνά η ΣΔΟΕ» και κάνει λόγο για «ενορχηστρωμένη καθημερινή επίθεση» σε βάρος του.

 Το δημοσίευμα

Νέα τροπή παίρνουν οι έρευνες σχετικά με τις καταθέσεις των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ του εκδότη-δημοσιογράφου κ. Θέμου Αναστασιάδη στο υποκατάστημα BNP Paribas, επί της οδού Κουμπάρη στο Κολωνάκι, καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η αρμόδια υπηρεσία ειδικών ελέγχων ΥΠΕΕ έχει ενημερωθεί για μια «περίεργη» διακίνηση ενός σημαντικού ποσού στο εξωτερικό, η οποία φέρεται να σχετίζεται με τη βασική υπόθεση των καταθέσεων στη γαλλική τράπεζα. 

Ακριβέστερα, όπως προκύπτει από πληροφορίες που προέρχονται από δικαστικές πηγές, η ΥΠΕΕ έλαβε σήμα πριν από μερικές ημέρες -στο πλαίσιο της συνδρομής που ζητήθηκε- από τις αντίστοιχες γαλλικές και ελβετικές αρχές ότι στις 29 Οκτωβρίου 2007 εντοπίσθηκαν στην κατοχή προσώπου που είναι άμεσα εμπλεκόμενο στην υπόθεση περίπου 1.000.000 ευρώ, σε ρευστό και επιταγές.

 Ο εντοπισμός του παραπάνω ποσού έγινε κατά τη διάρκεια ελέγχου στο αυτοκίνητο του προσώπου αυτού στα γαλλοελβετικά σύνορα και τα χρήματα και οι επιταγές κατασχέθηκαν. Σημαντικό στοιχείοΤο νέο αυτό στοιχείο προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και αξιολογείται ως πολύ σημαντικό από τα στελέχη της ΥΠΕΕ, δεδομένου ότι χρονικά έπεται κατά λίγες μόνο ημέρες δύο αναλήψεων μεγάλων ποσών από το λογαριασμό του γνωστού δημοσιογράφου οι οποίες έγιναν κατά το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

 Τα νέα στοιχεία έχουν ήδη ενταχθεί στο φάκελο της προανάκρισης που είναι στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος συνεργάζεται με την υπηρεσία ειδικών ελέγχων και συσχετίζεται με το θέμα των λογαριασμών του κ. Αναστασιάδη στην BNP.Παράλληλα, έγινε γνωστό πως ερευνώνται όλες οι κινήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς του εκδότη- δημοσιογράφου, κυρίως οι καταθέσεις που έχουν γίνει από φυσικά πρόσωπα ή πρόσωπα που εμφανίζονται ως νόμιμοι εκπρόσωποι τρίτων ή εταιριών.

 Η εκτίμηση στελεχών της ΥΠΕΕ, πάντως, είναι πως «ναι μεν ο κ. Αναστασιάδης καλύπτει το ύψος των καταθέσεων με βάση το “πόθεν έσχες” του, ωστόσο υπάρχουν περαιτέρω θέματα που πρέπει να αποσαφηνιστούν και τα οποία αφορούν σε άλλες καταθέσεις ή ακόμα και στο πού κατέληξαν οι αναλήψεις που έκανε».

Στο πλαίσιο αυτό και με βάση τα νεότερα στοιχεία που έχουν προκύψει, ο γνωστός δημοσιογράφος -αλλά και συγγενικά του πρόσωπα- αναμένεται να κληθεί εκ νέου από την ΥΠΕΕ τις επόμενες ημέρες.    

Ελεύθερος Τύπος

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1177&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 31.01.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >