Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Επίσκεψη Μπακογιάννη στις ΗΠΑ
Επίσκεψη Μπακογιάννη στις ΗΠΑ Εκτύπωση E-mail
30.01.08
Επίσκεψη στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει στις 12 Φεβρουαρίου η Υπουργός των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τη μεθεπόμενη (14 του μηνός) θα συναντηθεί με την Αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, αλλά ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει συνάντηση της κας Μπακογιάννη στις 13 Φεβρουαρίου με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Στίβεν Χέντλεϊ και ομιλία της στις 14 στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών, στο πλαίσιο εκδήλωσης που θα γίνει προς τιμήν της.
Ως προς τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνάντησης Μπακογιάννη -Ράις, ο εκπρόσωπος αν και διατήρησε την επιφύλαξη ότι είναι ακόμη νωρίς να αναφερθεί σ’ αυτά, σημείωσε ότι "παγίως συζητείται όλο το φάσμα των διμερών θεμάτων αλλά και ευρύτερου περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος".

"Θεωρώ", πρόσθεσε," ότι θα υπάρξει ιδιαίτερη αναφορά στα Δ. Βαλκάνια, στην πορεία του μελλοντικού καθεστώτος του Κοσσόβου και βεβαίως στην εξελισσόμενη διαδικασία για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ".

Στο ερώτημα αν η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών θα προηγηθεί ή θα ακολουθήσει αυτής με τον κ. Μ.Νίμιτς, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε ότι δεν έχει το χρονοδιάγραμμα της επόμενης συνάντησης των διαπραγματευτών, υπό τον κ. Νίμιτς και επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Τη συνάντηση με την κα Ράις τη ζήτησε η ελληνική πλευρά, διευκρίνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Η κα Μπακογιάννη θα μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Βαλέτα, όπου θα βρεθεί το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου, προκειμένου να μετάσχει στην υπουργική σύνοδο της ΕΕ με τον Αραβικό Σύνδεσμο.



ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1175&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote