Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Προβάδισμα για Χίλαρι και Μακέιν
Προβάδισμα για Χίλαρι και Μακέιν Εκτύπωση E-mail
30.01.08
Η υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μακέιν προηγούνται σαφώς ο καθένας στο στρατόπεδό του για τις κρίσιμες προκριματικές της Καλιφόρνιας που θα γίνουν στις 5 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση.

Με βάση αυτή την σφυγμομέτρηση που διενεργήθηκε για την εφημερίδα "Λος Αντζελες Τάιμς", τον τηλεοπτικό σταθμό CNN και το Pοlitico, η κ.Κλίντον βρίσκεται 17 μονάδες εμπρός από τον κύριο αντίπαλό της Μπάρακ Ομπάμα (49% έναντι 32%) ενώ ο τρίτος των Δημοκρατικών, Τζον Εντουαρτς λαμβάνει το 11% της πρόθεσης ψήφου.

Στην πολιτεία της Καλιφόρνιας, που θεωρείται προπύργιο των Δημοκρατικών αλλά κυβερνάται από τον Ρεπουμπλικάνο, τον ηθοποιό Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ , ο κ. Μακέιν έχει μεγάλο ρεύμα και προηγείται του Μιτ Ρόμνεϊ με 13 μονάδες (39% έναντι 26%), ενώ οι δύο άλλοι υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων οι κ.κ. Ρούντολφ Τζουλιάνι και Μάικ Χιούκαμπι λαμβάνουν 13% και 11% αντίστοιχα.

Ωστόσο η εφημερίδα "Λος Αντζελες Τάιμς" αναφέρει ότι τα αποτελέσματα για την μεγάλη αυτή πολιτεία των ΗΠΑ--που είναι η πλέον πυκνοκατοικημένη και τα αποτελέσματά της είναι εξαιρετικά σημαντικά--είναι ακόμα τελείως αβέβαια αφού τρεις Δημοκρατικοί στους δέκα και τέσσερις Ρεπουμπλικάνοι στους δέκα δήλωσαν σαφώς ότι ενδέχεται να αλλάξουν γνώμη.

Η σφυγμομέτρηση έγινε από τις 23 έως τις 27 Ιανουαρίου σε 1.820 ενήλικες πολίτες εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους. Εξ αυτών οι 690 λένε ότι θα ψηφίσουν Δημοκρατικούς και οι 437 Ρεπουμπλικάνους.

Σημειώνεται ότι με βάση τις τελευταίες προεδρικές εκλογές, ο νικητής των προκριματικών της Καλιφόρνιας είναι αυτός που θα πάρει το χρίσμα του κόμματός του.

 

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1174&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote