Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Διαφάνεια και έλεγχο της αγοράς προκρίνουν οι «4»
Διαφάνεια και έλεγχο της αγοράς προκρίνουν οι «4» Εκτύπωση E-mail
30.01.08

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών της G8 και του πρόεδρου της Κομισιόν, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόσο, με σκοπό την αντιμετώπιση της πρόσφατης ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας. Ο Γκόρντον Μπράουν, η Άνγκελα Μέρκελ, ο Νικολά Σαρκοζί και ο Ρομάνο Πρόντι δεσμεύτηκαν, χωρίς ωστόσο συγκεκριμένες αποφάσεις, για την εξασφάλιση οικονομικής σταθερότητας.

Σε ανακοινωθέν από τη διάσκεψη κορυφής των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων αναφέρεται πως οι κίνδυνοι αστάθειας παραμένουν για το 2008. Ωστόσο, τα θεμέλια της ευρωπαϊκής οικονομίας παραμένουν γερά, με την απασχόληση να παρουσιάζει ανοδική πορεία. Εν είδει διακήρυξης οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξέφρασαν τη δέσμευση τους για συνεργασία στην επίτευξη της οικονομικής σταθερότητας και υλοποίηση της οικονομικής ανάκαμψης.

«Σε καιρούς οικονομικής ανισσοροπίας πρέπει να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις μιας παγκόσμιας οικονομίας. Μια ορθολογική απόφαση στο γύρο της Ντόχα είναι απαραίτητο εργαλείο γι' αυτόν τον σκοπό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μπράουν: Περισσότερη διαφάνεια στην αγορά

O Βρετανός πρωθυπουργός στην ομιλία του ζήτησε περισσότερη διαφάνεια στις κινήσεις επενδυτών, αγορών και ρυθμιστικών αρχών, καλύτερους κανόνες αξιολόγησης και καλύτερη αποτίμηση ρίσκου στην αγορά καθώς και καλύτερη εποπτεία στον οικονομικό τομέα.

Ο Μπράουν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ρόλο των υπηρεσιών αξιολόγησης πιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς στη Βρετανία είναι ακόμα ανοιχτή η πληγή που προξένησαν οι εξελίξεις στην προβληματική στεγαστική τράπεζα Northern Rock.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη για διαφάνεια. «Χρειαζόμαστε το είδος του καπιταλισμού που ενθαρρύνει τις επενδύσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με τη σειρά της η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της ευρυθμίας της αγοράς ώστε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη του κοινού και των εμπλεκομένων στις αγορές.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1172&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote