Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στο Λονδίνο – 11 τραυματίες, μία σύλληψη - Σκότλαντ Γιαρντ: Τροχαίο ατύχη
Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στο Λονδίνο – 11 τραυματίες, μία σύλληψη - Σκότλαντ Γιαρντ: Τροχαίο ατύχη Εκτύπωση E-mail
07.10.17

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν έξω από το μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο, όταν αυτοκίνητο ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και τους παρέσυρε.

Η αστυνομία επιβεβαιώνει τους τραυματίες με ανακοίνωσή της, περιγράφει το περιστατικό στο Νότιο Κένσινγκτον του Λονδίνου ως σύγκρουση, ενώ το κίνητρο της ενέργειας αυτής, βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Η υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου έκανε γνωστό ότι διασώστες της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε 11 ανθρώπους, που είχαν τραυματιστεί κυρίως στο κεφάλι και στα πόδια. Εννέα άνθρωποι χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία.

«Στείλαμε μεγάλο αριθμό δυνάμεων στην περιοχή, μεταξύ αυτών την ομάδα επέμβασης σε επικίνδυνες συνθήκες, ασθενοφόρα και διασώστες άμεσης επέμβασης» δήλωσε ο Πίτερ Μακένα, αναπληρωτής διευθυντής των επιχειρήσεων, σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε.

«Είχαμε στενή συνεργασία με τα μέλη των άλλων υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών στο σημείο με κύριο μέλημά μας να μεταφέρουμε τους ανθρώπους σε ασφαλείς χώρους και να διασφαλίσουμε ότι έλαβαν την ιατρική βοήθεια που χρειάζονταν όσο το δυνατόν συντομότερα».

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Twitter διακρίνεται ο οδηγός, που φορά μπλε πουκάμισο, να βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος, ενώ δύο άλλοι άνθρωποι τον κρατούν ακινητοποιημένο, ενδεχομένως περαστικοί.

«Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά στην είσοδο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στην οδό Εξιμπίσιον» σημείωσε το μουσείο, ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην χώρα, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το περιστατικό συνέβη στις 14.20 τοπική ώρα (16.20 ώρα Ελλάδας) και προκάλεσε πανικό.

«Βρισκόμουν κοντά στον σταθμό του μετρό του Νοτίου Κένσινγκτον, υπήρχαν πολλοί αστυνομικοί. Κατόπιν, ξαφνικά, ένας αστυνομικός φώναξε στον κόσμο να τρέξει μακριά. Όλοι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, πολλοί φώναζαν» περιέγραψε ο Λέοναρντ, ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως μετέδωσε το Reuters ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Δημοσιογράφος του BBC που βρίσκεται στο σημείο είπε ότι είδε ένα αυτοκίνητο σταματημένο διαγωνίως στον δρόμο, περικυκλωμένο από πλήθος ανθρώπων και έναν ή δύο ανθρώπους στο έδαφος. Σύμφωνα με την ίδια, αστυνομικοί της είπαν ότι τα τραύματά τους φαίνονται ήσσονος σημασίας.

Το βρετανικό δίκτυο Sky News μετέδωσε ότι η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι ενημερώθηκε για το συμβάν και παρακολουθεί την εξέλιξη των ερευνών.
Αστυνομία: Τροχαίο ατύχημα και όχι τρομοκρατική ενέργεια

Η αστυνομία του Λονδίνου αρχικά ανέφερε πως το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται προς το παρόν ως τρομοκρατικό.

Λίγη ώρα αργότερα εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας είπε ότι δεν αποκλείει κανένα σενάριο, ακόμη και το περιστατικό να είναι τρομοκρατική ενέργεια, αντικρούωντας την προηγούμενη δήλωση.

Τελικά η Σκότλαντ Γιάρντ αποφάνθηκε ότι το περιστατικό ήταν απλά ένα τροχαίο ατύχημα και δεν αντιμετωπίζεται από τις αρχές ως ένα «περιστατικό που σχετίζεται με την τρομοκρατία», όπως ανέφερε στο Twitter.

Σκηνές πανικού

Δεδομένου του τρομοκρατικού συναγερμού που βρίσκεται σε ισχύ στη βρετανική πρωτεύουσα, πολλοί αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν στο Γαλλικό Πρακτορείο τις σκηνές πανικού που εκτυλίχθηκαν.

«Τρώγαμε όταν είδαμε ένοπλους αστυνομικούς» είπε η Άνα, 30 ετών από το Λονδίνο. «Και μετά είδαμε ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι» πρόσθεσε.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ευχαρίστησε τις ομάδες επέμβασης και έστειλε τις «σκέψεις» της στους τραυματίες.

Το περιστατικό συνέβη ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη, σε κοντινή απόσταση, μια σιωπηλή διαμαρτυρία με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων οπαδών του ποδοσφαίρου που κατήγγειλαν τον «εξτρεμισμό».

www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11711&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 08.10.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote