Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ιδού το «Σουσουρλούκ»*
Ιδού το «Σουσουρλούκ»* Εκτύπωση E-mail
30.01.08
Ενα από τα σημαντικά σημεία συγκέντρωσης των δεκατριών ατόμων που συνελήφθησαν με την κατηγορία της σύστασης παρακρατικής συμμορίας ήταν το αποκαλούμενο Τουρκορθόδοξο Πατριαρχείο, αναφέρουν οι πληροφορίες που διαρρέουν από την υπόθεση που ξετυλίγεται εδώ και μέρες στην Τουρκία.
Σημαντικό μέρος του παρακράτους ήταν η ομάδα, από ό,τι προκύπτει από τις πληροφορίες αλλά και τα ίδια τα ονόματα. Μεταξύ τους, ο ταξίαρχος ε.α. Βελί Κιουτσούκ, ο άνθρωπος που είχε ακουστεί πολύ το 1997 όταν είχε ξεσπάσει το περίφημο σκάνδαλο «Σουσουρλούκ» (παρακράτος), ο άνθρωπος τον οποίο κανείς δεν ακουμπούσε, παρά τους ισχυρισμούς.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο γνωστός ακροδεξιός δικηγόρος Κεμάλ Κεριντσίζ, ο οποίος είχε γίνει γνωστός με τις μηνύσεις του εναντίον του συγγραφέα Ορχάν Παμούκ και άλλων προσωπικοτήτων. Μεταξύ των δεκατριών είναι και η κόρη του Σελτσούκ Ερένερολ, Ζεβγκί Ερένερολ, εμφανιζόμενη ως «εκπρόσωπος Τύπου» του Τουρκορθόδοξου Πατριαρχείου.

«Πατριαρχείο»-στρατηγείο

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, τα σημαντικά ονόματα της ομάδας είχαν τακτικές εβδομαδιαίες συναντήσεις στο εν λόγω πατριαρχείο.

Στόχος της ομάδας ήταν, αναφέρει ο Τύπος, να προκληθούν συνθήκες χάους που θα οδηγούσαν την Τουρκία σε επιβολή στρατιωτικού πραξικοπήματος το 2009.

Μεταξύ των «ενεργειών» που φέρεται να έχει πραγματοποιήσει η εν λόγω ομάδα, είναι και η δολοφονία του Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ, πριν από ένα χρόνο.

Επιχείρηση-σκούπα

Το ερώτημα, βεβαίως, που παραμένει αναπάντητο, πέρα από αυτά που θα -ή δεν θα- αποκαλύψουν οι έρευνες, είναι για ποιο λόγο ξαφνικά έγινε μια τόσο μεγάλη επιχείρηση, με αποτέλεσμα να συλληφθούν τόσο σημαντικά ονόματα. Μπορεί η ατζέντα της τουρκικής επικαιρότητας να είναι γεμάτη με σημαντικά ζητήματα, όπως η οικονομία ή η υπόθεση της μαντίλας. Αλλά θα ήταν δύσκολο να ισχυριστεί κανείς ότι η ηχηρή αυτή επιχείρηση έγινε για αποπροσανατολισμό και μόνο. Το ερώτημα μήπως πλησίαζε η στιγμή μιας σημαντικής δολοφονίας, είναι πέρα για πέρα εύλογο.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1170&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote