Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Η εμπιστοσύνη επανήλθε, η έξοδος θα είναι "καθαρή"»
«Η εμπιστοσύνη επανήλθε, η έξοδος θα είναι "καθαρή"» Εκτύπωση E-mail
27.09.17

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ Εγκώμια από τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως έχει επανέλθει η εμπιστοσύνη και η προοπτική για την οικονομία, πως είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέχρι το τέλος του έτους, καθώς πως η έξοδος από το πρόγραμμα πρέπει να είναι καθαρή.

Επίσης, έδωσε μήνυμα για το χρέος, τονίζοντας ότι η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης θα δρομολογήσει τις σχετικές εξελίξεις, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αποτελεί πλήρες μέλος της ευρωζώνης.

Ειδικότερα, ο Ντάισελμπλουμ, κατά την κοινή συνέντευξή Τύπου που έδωσε στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο, σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

    Συζητήσαμε για την τελευταία φάση του προγράμματος και είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η γ' αξιολόγηση πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Η ολοκλήρωσή της θα “ξεκλειδώσει” τις αποφάσεις για το χρέος και θα συμβάλει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών. Αίσθησή μου είναι ότι το κλίμα αυτό υπάρχει ήδη από τις συνομιλίες που έχω με επενδυτές. Πρέπει να είναι καθαρή η έξοδος από το πρόγραμμα.

Επίσης, ο Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο για «τυποποιημένη διαδικασία» αναφερόμενος στην επιτήρηση της χώρας μετά το πρόγραμμα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, υπογράμμισε ότι έχει περάσει η εποχή που τα κράτη είχαν πλήρη αυτονομία, σπεύδοντας όμως να συμπληρώσει πως το γεγονός αυτό δεν επηρεάζει την αυτονομία κάθε χώρας στη λήψη αποφάσεων.
Στόχος μία καθαρή έξοδος

Στο ίδιο κλίμα κι οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο κυβερνητικός στόχος είναι μια καθαρή έξοδος χωρίς την ανάγκη άλλου προγράμματος. Επίσης, επισήμανε ότι αναμένονται σκαμπανεβάσματα στους 10 μήνες που απομένουν, ωστόσο -όπως τόνισε- το ζητούμενο είναι να υπάρχουν λύσεις.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι οι θεσμοί θα πειστούν πως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, καθώς ο προϋπολογισμός εμφανίζεται ισοσκελισμένος. Τέλος, ανέφερε ότι θα υπάρξουν και άλλες δοκιμαστικές έξοδοι στις αγορές πριν από τη λήξη του ελληνικού προγράμματος.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11686&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote