Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Βόμβες στην αυλή του Μαξίμου
Βόμβες στην αυλή του Μαξίμου Εκτύπωση E-mail
29.01.08

Παρά τις ελπίδες των στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίες εκφράστηκαν και μέσω μερίδας του κυριακάτικου Τύπου, οι υποθέσεις Ζαχόπουλου και Κουκοδήμου δεν φαίνεται να πλησιάζουν προς το τέλος τους...

Η κυβέρνηση, όπως τονίζουν έμπειροι βουλευτές της ΝΔ, θα συνεχίσει να βρίσκεται στη δίνη των σκανδάλων αυτών, καθώς στο μεν πρώτο η Δικαιοσύνη δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της και ο ίδιος ο πρωταγωνιστής δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί, στο δε δεύτερο οι εξηγήσεις του βουλευτή Πιερίας της ΝΔ δεν έχουν πείσει ούτε καν τα στελέχη της Ρηγίλλης.

 

Αυτό που απασχολεί έντονα αυτή την ώρα το Μέγαρο Μαξίμου και έχει φέρει στα πρόθυρα νευρικής κρίσης τη ΝΔ είναι το εάν θα υπάρξουν νέα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν την καταγγελία ότι ο κ. Κ. Κουκοδήμος μεσολάβησε προκειμένου να υπάρξει συναλλαγή μεταξύ του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) κ. Σπ. Κλαδά και του εκδότη - δημοσιογράφου κ. Μ. Τριανταφυλλόπουλου. Εάν αυτό συμβεί, τότε θα καταρρεύσει αμέσως η επιχειρηματολογία Κουκοδήμου και θα εκτεθούν τόσο τα στελέχη της Ρηγίλλης όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός που στήριξαν -έστω μέχρι... νεωτέρας- τον βουλευτή.

Εισηγήσεις
Στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ αλλά και της κυβέρνησης δεν είναι λίγοι εκείνοι που εισηγούνται την εδώ και τώρα αποπομπή του βουλευτή, με δεδομένο ότι -όπως λένε- συνελήφθη μία φορά ψευδόμενος.

Αρχικά δήλωνε ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το θέμα και στη συνέχεια, μέσω της επιστολής που έστειλε στον τηλεοπτικό σταθμό «Αlter», παραδέχθηκε ότι είναι τακτικός συνομιλητής του δημοσιογράφου κ. Τριανταφυλλόπουλου. Επίσης, έντονες είναι οι αντιδράσεις τόσο σε ό,τι αφορά τη στάση των στελεχών της Ρηγίλλης, που αφενός «εξαφανίστηκαν» κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών και αφετέρου δεν μπόρεσαν να επιβάλουν ούτε τον επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης στον βουλευτή, ο οποίος έκρινε σκόπιμο να δώσει εξηγήσεις όχι στην κοινή γνώμη ή στο κόμμα του, αλλά στον τηλεοπτικό σταθμό και στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο.

«Ομηρος»
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός εμφανίζεται όμηρος της ισχνής πλειοψηφίας των 152 και επιλέγει αυτή την ώρα να «αγοράσει πολιτικό χρόνο», ελπίζοντας ότι δεν θα υπάρξουν άλλες αποκαλύψεις. Ωστόσο, εάν αυτό συμβεί, τότε η αποπομπή του κ. Κουκοδήμου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ αποτελεί μονόδρομο για τον πρωθυπουργό.

Η εισήγηση που έχει στα χέρια του αναφέρει ότι ο κ. Κουκοδήμος θα πρέπει να «χρεωθεί» το θέμα προκειμένου να διασωθεί ο κ. Κλαδάς και από εκεί και πέρα να τεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας για ένα διάστημα, έτσι ώστε και να νομοσχέδια να υπερψηφίζονται και να μη δώσει τη βουλευτική έδρα στον κ. Ν. Κάκκαλο, με τον οποίο ο κ. Καραμανλής δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσεων.

Ο κ. Κουκοδήμος, από την πλευρά του, έχει επιλέξει αυτή την ώρα τον δρόμο της «σιωπής», κάτι που σαφώς δεν συνηγορεί υπέρ της αθωότητάς του.

Ο βουλευτής απουσίασε μάλιστα και από την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της νομαρχιακής οργάνωσης της ΝΔ, στην Πιερία. Το Σάββατο, στην Κατερίνη, το «παρών» έδωσε μόνον ο υφυπουργός Υγείας κ. Γ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος στήριξε τον συνυποψήφιό του λέγοντας πως «από απειρία έγινε ό,τι έγινε». Εκτός του κ. Κουκοδήμου, από την εκδήλωση απουσίαζαν τόσο ο βουλευτής κ. Καρπούζας όσο και ο πρώτος επιλαχών κ. Κάκκαλος.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1168&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote