Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
New York Times: Ο Τσίπρας κυνηγάει μια συνάντηση με τον Τραμπ, αλλά δεν θα του αρέσει του προέδρου Εκτύπωση E-mail
20.09.17

Τη στάση του κ. Τσίπρα προς τις επενδύσεις σχολιάζουν οι NYT (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Τη στροφή του Αλέξη Τσίπρα προς τις ΗΠΑ, για τις επενδύσεις, σχολιάζει αρθρογράφος των New York Times.
Ο Ρότζερ Κοέν σημειώνει την αλλαγή στη στάση του Ελληνα πρωθυπουργού, για τον οποίο γράφει ότι «κυνηγά» μία συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ και επισημαίνει ότι τώρα ο κ. Τσίπρας ανακαλύπτει τα πλεονεκτήματα των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Ομως, επισημαίνει ο αρθρογράφος της αμερικανικής εφημερίδας, ο κ. Τσίπρας θα δυσκολευτεί να το «πουλήσει» αυτό και κάνει αναφορά στα διαδοχικά προβλήματα σε επενδύσεις στην Ελλάδα και κυρίως σε ό,τι αφορά το Ελληνικό και την Eldorado.

«Αν ο μετα-λαϊκιστής Τσίπρας σοβαρολογεί για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη- και αυτός είναι ο μόνος δρόμος προς τα μπροστά για την Ελλάδα- πρέπει να δείξει ότι μπορεί να βγει από το αδιέξοδο. Αλλά ο συνασπισμός του είναι ακόμη παραλυμένος κάπου μεταξύ ιδεολογίας και ρεαλισμού», επισημαίνει.

«Η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, του παθιασμένου μαρξιστή κατά της λιτότητας από το παρελθόν, τρεκλίζει προς το κέντρο, καλεί απροκάλυπτα για τις ξένες επενδύσεις που χρειάζεται η Ελλάδα και αγκαλιάζει τις ΗΠΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κοέν στο άρθρο του.

«Μαθαίνω ότι ο Τσίπρας έχει αρχίσει να αποκαλεί τις ΗΠΑ τον ''στρατηγικό εταίρο'' του. Κυνηγά μία συνάντηση με τον Τραμπ, στον οποίο ίσως να μην αρέσει το γεγονός ότι ο νεαρός Ελληνας ηγέτης και ο Ομπάμα είχαν έρθει κοντά. Προσπαθεί να κλέψει την προσοχή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον χαρισματικό, σπουδασμένο στο Χάρβαρντ ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας, ανακαλύπτοντας τα πλεονεκτήματα των ιδιωτικών επιχειρήσεων», σημειώνει ακόμη.

«Αυτό δεν θα το ''πουλήσει'' εύκολα ο Τσίπρας που, στα 43 του, είναι περίφημος στους πολιτικούς ελιγμούς. Ο δημόσιος τομέας παραμένει διογκωμένος, οι παλιές ελληνικές συνήθειες ευνοιοκρατίας και νεποτισμού δεν μπορούν να εξαλειφθούν», παρατηρεί και κάνει αναφορά στον ξεσηκωμό των δημοσίων υπαλλήλων για την αξιολόγηση.

Τα προβλήματα με τις επενδύσεις

«Ενα διαχρονικό σύμβολο της ελληνικής γραφειοκρατικής αδράνειας είναι η τεράστια έκταση του Ελληνικού. Η μοίρα της συζητιέται πάνω από μία δεκαετία. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ της Ευρώπης στα ακίνητα, αλλά κάθε φορά που επιτυγχάνεται συμφωνία για την ιδιωτική επένδυση, ένα νέο εμπόδιο εμφανίζεται, με πιο πρόσφατες τις αντιρρήσεις του ΚΑΣ και του δασαρχείου του Πειραιά», τονίζει.

«Στον βορρά, μία επένδυση 3 δισ. ευρώ, από την καναδική εταιρεία εξόρυξης Eldorado Gold, επίσης κινδυνεύει να ''ξηλωθεί'' εξαιτίας του αδιεξόδου για τις άδειες. Παίζονται περίπου 2.400 θέσεις εργασίας», γράφει ακόμη ο αρθρογράφος.

WWW.iefimerida.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11667&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote